ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με τυρί

  Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύμη 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 3 αυγά 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι πιπέρι Για τη γέμιση 1 αυγό 500 γραμμάρια φέτα Για τη σάλτσα ντομάτας 600 γραμμάρια ντομάτα 1/3 ματσάκι άνηθο 1/3 ματσάκι μαϊντανό λίγο βασιλικό 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη 80 ml ελαιόλαδο 5 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Για τη ζύμη Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά - σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι!

  Οι μελιτζάνες ψήνονται στο φούρνο και στη συνέχεια καλύπτονται σε στρώσεις με πλούσια σάλτσα ντομάτας και δροσερό γιαούρτι, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.   Υλικά 4 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες λάδι για το άλειμμα της μελιτζάνας λίγο χοντρό αλάτι Για τη σάλτσα ντομάτας     6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τρία 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 3 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. σούπας ξίδι αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα ½ κιλό γιαούρτι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κρεμμυδόσουπα: Η λιχουδιά του Χειμώνα

  Η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει και οι σούπες έχουν την τιμητική τους. Η σημερινή συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας γι αυτό και ανυπομονούμε να σας τη δείξουμε αλλά και να τη φτιάξουμε.   Υλικά 1 κιλό λευκά κρεμμύδια 200 γραμμάρια ψωμί  σε φέτες 120 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα 1 Καρότο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 λίτρο ζωμό κρέατος 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε ελαφρώς. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γλυκόξινο χοιρινό με noodles!

  Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στη Σαρδέλα λεμονάτη φούρνου με λαχανικά. Δείτε πως θα την φτιάξετε.   Υλικά: για τα noodles: 1 πακέτο noodles Knorr 6 κ.σ. σησαμέλαιο 50 γρ. τζίντζερ 1/2 φλ. γλυκόξινη σάλτσα Knorr 6 κ.σ. σόγια σος 1/3 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι για το χοιρινό: 800 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού 2 κρεμμύδια σε φετάκια 4 κ.σ. κορν φλάουρ 1 αυγό 3 πιπεριές σε κυβάκια ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

  Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος. Περισσότερες συνταγές μπλουμ, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 50΄ Υλικά για 6 άτομα 1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό) 60 γρ. μουστάρδα καυτερή 90 ml...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας-ελαιολάδου και ζαχαρωμένα καρύδια

  Ένα από τα γλυκά με ελαιόλαδο που ετοίμασε ο Στέλιος Παρλιάρος για το νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 45΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες, Υλικά για 10 μερίδες Για την καρυδόπιτα 120 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα 2 αυγά 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 50 γρ. φρέσκο γάλα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού κανέλα ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτομπουκιές με γέμιση τυριού!

  Οι πιο λαχταριστές κοτομπουκιές με γέμιση τυριού είναι μακράς αυτές καθώς είναι τόσο εύκολες που θα ξετρελάνουν μικρά και «μεγάλα» παιδιά!   Για τις κοτομπουκιές με γέμιση τυριού θα χρειαστείτε: 2 ‏στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα 2 ‏κρόκους αυγών 30g ‏αλεύρι 175g ‏μοτσαρέλα τυρί 2 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ κ.γ. ‏πάπρικα 1 κ.γ. ‏δεντρολίβανο ½ κ.γ. ‏σκόνη σκόρδου ½ κ.γ. ‏αλάτι ¼ κ.γ. ‏πιπέρι 100g ‏φρυγανιά τριμμένη   Εκτέλεση Τεμαχίστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σκορπίνα στιφάδο με πατατούλες καπαμά

  Υλικά για 2 άτομα 800 γρ. σκορπίνα φιλεταρισμένη 500 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ ½ λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό 2 πρέζες κύμινο 200 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού 2 κλαράκια δεντρολίβανο 2/3 κούπας ελαιόλαδο ½ κ. πατάτες κομμένες σε κύβους 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 καρότο κομμένο σε καρέ 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 150 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ Ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι Αλάτι, πιπέρι      Εκτέλεση Για τις πατάτες καπαμά: Σε τηγάνι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γλυκός σοκολατένιος κορμός με φράουλες!

  Ο απαράλλαχτος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας κάνει αυτό το ρολό σούπερ και ανεπανάληπτο. Για τον σοκολατένιο κορμό θα χρειαστείτε:   5 ‏αβγά 1/2 φλ. ‏ζάχαρη 1 κ.σ. ‏μέλι 3/4 του φλ. ‏αλεύρι κοσκινισμένο 2 κ.σ. ‏κακάο 1-2 κ.σ. ‏βούτυρο για τη λαδόκολλα 1 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών 1-2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας 400 γρ. ‏φράουλες 200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι έπειτα την αλείφετε με βούτυρο. Σε ένα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χοιρινό καρέ λεμονάτο!

  Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Χοιρινό καρέ λεμονάτο. Δείτε πως θα την φτιάξετε.   Υλικά: 2,5 κιλά καρέ χοιρινό με κόκκαλο 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες 2 λεμόνια 8 σκελίδες σκόρδο 1/2 φλ κρέμα λεμόνι 1 κ.γ. ρίγανη 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι     Εκτέλεση: Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλατοπίπερο και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κέικ με μήλα και σκόνη φιστικιού

  Στο Ζάχαρη & Αλεύρι του φθινοπώρου θα βρούμε πολλές μαμαδίστικες λιχουδιές, όπως αυτή την πολύ νόστιμη, αφράτη και τραγανή μηλόπιτα, με ζύμη κέικ από αλεύρι και αλεσμένα φιστίκια. Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 30΄ Υλικά για 10 μερίδες 150 γρ. βούτυρο + λίγο για το ταψί ¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 3 αυγά ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί ¼ κούπας κορν φλάουρ ½ κούπα φιστίκια, αλεσμένα σε σκόνη 2-3 μήλα άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα Διαδικασία Χτυπάμε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πίτσα με ντομάτα, προσούτο, μοτσαρέλα και ανανά!

  Το ξέρατε ότι η hawaiian pizza ή αλλιώς πίτσα με ανανά είναι ελληνική συνταγή; Εμπνευστής της ο Σαμ Πανάπουλος που είχε εστιατόρια στον Καναδά. Εμείς σας προτείνουμε τη δική μας εκδοχή, πάντα με νόστιμο ανανά, σε συνδυασμό με προσούτο και μοτσαρέλα. Υλικά Για τη ζύμη 1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.) 350ml νερό χλιαρό 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1½ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Για τη σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 1 σκελίδα σκόρδο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Εύκολη συνταγή για φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα!

  Η μπανάνα είναι ίσως το πιο γευστικό φρούτο με το οποίο μπορείς να φτιάξεις διάφορα γλυκά. Μπορείς είτε να φτιάξεις ένα κρύο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού, είτε ένα εναλλακτικό cheesecake μπανάνα, αλλά η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις ώστε να απολαύσει όλη η οικογένεια σου ένα τέλειο επιδόρπιο είναι σίγουρα οι φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα! Όλες μας γνωρίζουμε ότι αυτό το φρούτο σε συνδυασμό με την σοκολάτα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που ικανοποιεί και τον πιο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αυγά μάτια με φέτα και αρακά

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄  Υλικά για 4 άτομα 4 αυγά 400 γρ. αρακάς κατεψυγμένος (όταν είναι στην εποχή του, μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 5 - 6 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες από το λάδι) τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος 1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο 70 ml ελαιόλαδο 200...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πλευρώτους μπουρδέτο

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄ Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή μείγμα γλυκού και καυτερού) 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο 80 ml κόκκινο ξηρό κρασί 60 ml ελαιόλαδο αλάτι Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα μήλα!

  Υλικά 1 φύλλο ζύμης κουρού έτοιμο Για τα μήλα 3 μήλα κόκκινα 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό 3 κουτ. σούπας βούτυρο ½ κιλό έτοιμο σορμπέ μάνγκο Για την κρέμα σοκολάτας 3 αβγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια 100γρ. κακάο 100γρ. ζάχαρη 100ml κρέμα γάλακτος   Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα σοκολάτας: Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε και αυτή στο ψυγείο....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μανιτάρια γεμιστά με χαλούμι και ντομάτα

  Υλικά 8 μεγάλα μανιτάρια 200 γραμμ. χαλούμι 1 ντομάτα μεγάλη 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρέσκο πιπέρι κατά προτίμηση Φρέσκα φύλλα σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο) για το γαρνίρισμα Κρέμα βαλσάμικου Ελαιόλαδο για τη σαλάτα Εκτέλεση  Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και βγάζουμε το κοτσάνι τους. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Κόβουμε την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Νουά με ρύζι και σάλτσα μανιταριών

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 2½ ώρες   Αστική συνταγή που απαντά σε πολλές περιοχές της χώρας. Της Θεσσαλονίκης έχει κάτι το ξεχωριστό, καθότι πιο πλούσια σε υλικά και αρώματα. Υλικά (για 4 - 6 άτομα) Για το νουά περίπου 1.200 γρ. νουά μοσχαρίσιο, σε ένα κομμάτι 2 μέτρια καρότα, σε ροδέλες 2 μέτρια κολοκύθια, σε μέτριους κύβους 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πατατοκροκέτες με λουκάνικο!

  Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων είναι οι πατάτες. Τηγανητές, λεμονάτες, στο φούρνο. Σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως. Για αυτό αποφάσισα στο σημερινό μενού να σου δείξω πως να κάνεις πατατοκροκέτες αλλά με μια τσαχπινιά. Θα προσθέσουμε σήμερα μέσα στην πατατοκροκέτα λουκάνικο. Αναρωτιέσαι πως; Απλά δες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή για πατατοκροκέτες με λουκάνικο και θα μάθεις. Είναι πολύ απλό και είναι πεντανόστιμο. Τα πιτσιρίκια ειδικά θα τις λατρέψουν. Εκτός...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχάρι μαγειρευτό με μανιτάρια και πατάτες μπλουμ

  Οι πατάτες και τα μανιτάρια μαγειρεύονται μέσα στο ζουμί του κρέατος και «παίρνουν» από τη νοστιμιά του. Εναλλακτικά, το φτιάχνουμε μόνο με μανιτάρια μειώνοντας τα υγρά, για να μη γίνει νερουλό το φαγητό, και κάνουμε τηγανητές πατάτες ως συνοδευτικό. Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 30΄ Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ. 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 300 γρ. λευκά μανιτάρια, καλά σκουπισμένα...