ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τας κεμπάπ κοκκινιστό και µουσταρδάτο

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: περίπου 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα + 30΄ Yλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους περίπου 2 εκ. 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 1/2 κιλό ξερά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σφυρίδα με μπάμιες, φρέσκια ντομάτα, θυμάρι και δυόσμο

  Ο συνδυασμός ψαριού και μπάμιας αξεπέραστος, αν και σχετικά ασυνήθιστος. Η παραδοσιακή συνταγή κατάγεται από την Κρήτη, όπου την κάνουν με ροφό. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παστάκι με μους γιαούρτι και φράουλες

  Προετοιμασία - παρασκευή: 45΄, Αναμονή: 6 ώρες Υλικά (για 10 κομμάτια) Για τη βάση 50 γρ. αμύγδαλα λευκά 10 μπισκότα τύπου Oreo 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμα 40 γρ. γάλα φρέσκο,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Καντίν μπουτού κεφτέ: Τα μπουτάκια της χανούμισσας

  Με ασυνήθιστο όνομα και πλούσια γεύση, αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια της πολίτικης κουζίνας είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για το κρασί σας. ΥΛΙΚΑ ½ κιλό κιμά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χαλούμι ψητό με σάλτσα λεμονιού

Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 300...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

  Προετοιμασία - παρασκευή: 45΄, Αναμονή: 12 ώρες Υλικά (για περίπου 1 κιλό) 600 γρ. φράουλες μικρές, πλυμένες, καθαρισμένες και στεγνωμένες 440 γρ. ζάχαρη 125 γρ. νερό 1 κλωναράκι λεβάντα ή...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα

  Το παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μάθετε πώς να το παρασκευάζετε στη συνταγή που ακολουθεί: Υλικά 200 γραμμάρια...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κλαφουτί λεμόνι με κομματάκια σοκολάτας

  Πρόκειται για μια γαλλική παρασκευή επιτηδευμένα ανεπιτήδευτη, η οποία αποτελείται από κρεμώδη ζύμη που πέφτει πάνω από κομμάτια φρούτων και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και τριμμένη φέτα

  Για 4 άτομα   Ενα πανεύκολο φαγάκι, πλήρες γεύμα, μόνο με 3 υλικά: Καθαρίζουμε 1 κιλό πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τσουρέκι: Συνταγές για Πασχαλινά τσουρέκια

Αν δεν μυρίσει το σπίτι τσουρέκι και κουλούρια πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε το Πάσχα; Είναι τα γλυκά που συνήθως "ταράζουμε" μόλις λήξει η νηστεία και φυσικά έχουν την τιμητική...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τσουρέκια γεμιστά

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: περίπου 40΄ Υλικά (για 3 τσουρέκια) 400 γρ. γάλα 80 γρ. νωπή μαγιά  300 γρ. ζάχαρη 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια  130 γρ. βούτυρο  + επιπλέον για το...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παραδοσιακά Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου

  Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζυμώνουν το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή αλλιώς και «Λαζαρούδια»....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γρήγορη μαρμελάδα φράουλα

  Προετοιμασία - παρασκευή: 35΄ Υλικά (για περίπου 1 1/2 κιλό) 1 κιλό φράουλες 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (προαιρετικά) 600 γρ. ζάχαρη 70 γρ. χυμός λεμονιού Διαδικασία ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπακαλιαράκια με μυρωδάτη, τραγανή κρούστα

  Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 15΄ Υλικά (για 6 άτομα) 6 φρέσκα μπακαλιαράκια, (περίπου 200 - 250 γρ. το καθένα - ή περισσότερα μικρότερα), καθαρισμένα περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες!

  Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπακαλιάρος «τηγανητός» στο φούρνο

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 24 - 36 ώρες (για το ξαλμύρισμα), Ψήσιμο: 15΄ - 20΄ Υλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένο* και κομμένο σε 6...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20', Ψήσιμο: 20΄- 25΄ Υλικά (για 4 άτομα) 600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφράτοι κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά

  Μπόλικος δυόσμος, κρεμμύδι, ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, αλλά και στραγγιστό γιαούρτι και λίγο ξίδι είναι τα μυστικά του καλού κεφτέ. Mέτριας δυσκολίας /...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ριζότο λεμονάτο με καραβίδες ή γαρίδες

  Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 25΄   Υλικά (για 4 άτομα) Για τις καραβίδες 16 μέτριες καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (τις καθαρίζουμε, κρατάμε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πολύχρωμες φακές με τόνο

  Χτυπάω στο μπλέντερ 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο,  1 κρεμμύδι και 100 γρ. λευκό ταραμά. Στύβω μέσα 1 λεμόνι και ρίχνω σιγά σιγά  200 ml έ.π. ελαιόλαδο και  400 ml...