ΚΟΥΖΙΝΑ

Φτιάξτε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα! Δείτε πως θα τους φτιάξετε. Υλικά:   150ml γάλα 210ml νερό 150γρ βούτυρο 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250γρ αυγά Μια πρέζα αλάτι Μια πρέζα ζάχαρη 100γρ σοκολάτα μπίτερ 100γρ κρέμα...

Λαχταριστή σοκολατόπιτα με δημητριακά, χωρίς ψήσιμο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Κορίτσια σήμερα σας έχουμε μια τέλεια συνταγή, λαχταριστή σοκολατόπιτα με δημητριακά, χωρίς ψήσιμο που κάτι μας λέει πώς θα την φτιάξετε σύντομα και θα σας αρέσει πολύ πολύ. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή της στο βίντεο που ακολουθεί:     www.athensmagazine.gr  

Bασικοί κανόνες για μαγειρική με κρασί

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το μαγείρεμα με κρασί είναι πραγματικά πολύ απλό… Ο κανόνας λέει ότι αν απολαμβάνετε να πίνετε το κρασί, θα πρέπει να βάλετε αυτό το κρασί στη μαγειρική σας.  Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρασί που μαγειρεύετε πρέπει να είναι ακριβό. Θα πρέπει όμως  να είναι ένα κρασί που θα πίνατε και σεις και θα σερβίρατε  στους καλεσμένους σας. Αν νομίζετε ότι έχει καλή γεύση, θα ταιριάξει καλά...

Πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Yλικά (για 12 μερίδες) 400 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (τουλάχιστον 2 διαφορετικά, π.χ ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι) 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει), για άλειμμα 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα 250 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένο 4 αυγά 2 φλιτζ. γάλα 1 τσιμπιά...

Σπανακόπιτα της στιγμής στο τηγάνι, χωρίς φύλλο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αντί για σπανάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4-5 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες. Τα μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Μη σας προβληματίζει η ποσότητα του σπανακιού. Είναι αρκετή για τέσσερα άτομα. ΥΛΙΚΑ 40 ml ελαιόλαδο 300-350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο. Για ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο, συσκευασμένο καθαρισμένο...

Μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Δεν είναι να απορεί κανείς που τα παιδιά τρελαίνονται με το σνίτσελ. Ειδικά μετά το παιχνίδι δε τρώγεται... καταπίνεται! Μαγείρεμα: περίπου 16΄ Υλικά για 4 μερίδες 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά) ...

Σοκολατένιο κέικ με ντραμπούι

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 45΄-50΄, Αναμονή:1 νύχτα Το ντραμπούι είναι λικέρ με βάση το ουίσκι και περιέχει επίσης μέλι, μυρωδικά και μπαχαρικά, στοιχεία που ταιριάζουν πολύ σε γλυκά. Το συγκεκριμένο κέικ από μόνο του είναι πολύ απλό, με πλούσια γεύση πικρής σοκολάτας. Γίνεται πάρα πολύ μαλακό, σαν σοκολατόπιτα, καθώς δεν περιέχει καθόλου αλεύρι, γι’ αυτό άλλωστε...

Τέλεια λεμονόπιτα με σιρόπι και απίστευτη κρέμα λεμόνι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά συνταγής(για 16 μερίδες): Για τη λεμονόπιτα: 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.σ. μπέικινκ πάουντερ 250 γρ. . βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη 6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα ) 300 γρ. γιαούρτι 4% λιπαρά 2 πρέζες αλάτι λίγη άχνη για το σερβίρισμα Για το σιρόπι: 550 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι Για 2 βάζα των...

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτα και μυρωδικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα    Υλικά(για 6 άτομα) 1.200 γρ. λευκό ψάρι σε φέτες, της αρεσκείας μας, φρέσκο ή κατεψυγμένο (πέρκα, μπακαλιάρος, γλαυκός κ.λπ.) 10 - 15 μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 2 μέτριες ντομάτες, σε φέτες + 1 επιπλέον, τριμμένη 1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες 1/2...

Μακαρονάδα σπεντζοφάι!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μετατρέπουμε το διάσημο σπεντζοφάι σε βάση για μία εύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα, η οποία γίνεται ακόμη πιο γρήγορα χάρη στις επαγωγικές εστίες της Electrolux EHL6540FOK που εξασφαλίζουν οικονομία και ασφάλεια στο μαγείρεμα. Υλικά 1 κιλό πιπεριές κέρατα 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κοσνέρβα ντοματάκια κονκασέ 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 2 σκελίδες σκόρδο σε...

Καπούσκα... ορφανή

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η λέξη καπούσκα είναι ρωσική, αλλά η συνταγή αυτή είναι από τη Θράκη. Πρόκειται για μαγειρευτό λάχανο με πελτέ και καυτερή πιπεριά. Συνήθως μαγειρεύεται με κιμά, αρνί ή χοιρινό, αλλά τρώγεται και σκέτη!     ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο λάχανο, αφράτο, χοντροκομμένο (σε κομμάτια των 5 εκ.) 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 100 ml νερό ½-1 μικρή πιπεριά τσίλι,...

Εύκολα Μπιφτέκια σουβλάκι γεμιστά με καπνιστό τυρί!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Διαφορετικά και πολύ γευστικά σουβλάκια με ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και τυλιγμένα με μπέικον. Ιδανικό συνοδευτικό για τα μπιφτέκια, ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα. Υλικά 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο 3-4 φέτες ψωμί 50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ¼ φλιτζάνι μπίρα ΕΖΑ Fine Lager 300γρ. καπνιστό τυρί κομμένο σε 8-10 μπαστούνια, περίπου...

Σαλάτα με μανταρίνια και παντζάρια

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά για 2 άτομα 500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ρόκα ψιλοκομμένη φέτα χοντροκομμένα αμύγδαλα 4 μανταρίνια κομμενα σε φέτες 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι   Εκτέλεση Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού....

Τηγανιά μανιτάρια με χοιρινή πανσέτα

ΚΟΥΖΙΝΑ

      Ο απόλυτος μεζές με μανιτάρια και πανσέτα, για το κρασί και το τσίπουρο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και θα αγαπήσει όλη η παρέα.   Υλικά 500γρ. μανιτάρια αγαρικά 600γρ. χοιρινή πανσέτα 3 ώριμες ντομάτες σφιχτές 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 1 κουτ. σούπας θυμάρι 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο...

Εύκολα Burritos με κοτόπουλο!

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Τα μεξικάνικα “τυλιχτά”, τα burritos δηλαδή είναι ένα πρώτης τάξεως σνακ για το σχολείο, το γραφείο και τις βραδινές πείνες, όταν ζητάτε κάτι εύκολο και χορταστικό. Υλικά 4 φιλέτα κοτόπουλου Νιτσιάκος από μπούτι 1 κουτ. σούπας πάπρικα ½ κουτ. σούπας κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο 1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια (400γρ.) 200γρ. ρύζι βρασμένο χυμό...

Αφράτα μπιφτέκια σε υπέροχη σάλτσα μανιταριών

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά    Για τα μπιφτέκια 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι (κόκκινο κατά προτίμηση) 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα θρυμματισμένου ψωμιού ή 1/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό ή 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα  1 κ.γ. μουστάρδα  αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.σ. βούτυρο + 3-4 κ.σ....

Τα βασικά είδη κιμά και πώς τα μαγειρεύουμε

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μοσχαρίσιος για όλα Ο µοσχαρίσιος κιµάς είναι η κλασική επιλογή των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, η λεπτή µυρωδιά του αρέσει σε όλους. Από τι ηλικίας ζώο; Συνήθως προέρχεται από ψαχνό μοσχαριού 9-12 μηνών – αυτό στην αγορά το βρίσκουμε ως βόειο. Το μικρότερο σε ηλικία ζώο, ήτοι το μοσχαράκι γάλακτος, συνήθως δεν χρησιμοποιείται για την παρασκευή κιμά (εκτός...

Αφράτα cookies με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά •⅓ φλυτζάνι (80 γραμμάρια) ταχίνι • ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο • ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη • ½ φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη • 1 κουταλιά της σούπας (20 γραμμάρια) μέλι • 1½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα • ¼ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία σκόνη εσπρέσο • ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι • 1...

Γιορτινό σουφλέ σοκολάτας, αχνιστό, αφράτο και παχύρρευστο

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το σουφλέ σοκολάτας είναι για μένα η πιο μεγάλη γιορτή της σοκολάτας! Αχνιστό, αφράτο και φουσκωτό, με κρέμα γάλακτος από πάνω και την συνείδησή μου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανοχής. Και βέβαια, κάθε φορά που μιλάμε για σουφλέ σοκολάτας, η μνήμη μου ταξιδεύει στο “9+9″ και τις καλοκαιρινές “9 Μούσες”, του αγαπημένου Κώστα Ζουγανέλη στα late 70’s. Εκεί που κατά τις τρεις το...

Βασιλόπιτα: η διατροφική αξία της… τυχερής πίτας και πώς να την μεταμορφώσετε

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Σε όποιον πέσει το φλουρί της θα έχει τύχη –αυτό είναι γνωστό. Τι γίνεται, όμως, με όλους τους υπόλοιπους που απλώς θα την απολαύσουν; Τι περιέχει μια βασιλόπιτα και ποιες είναι η θερμίδες της; Την κόβουμε κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά και θεωρείται η τυχερή πίτα που σε όποιον…. κληρώσει το φλουρί, θα έχει καλή τύχη όλο το έτος. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν είναι πίτα, αλλά...