ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μελομακάρονα: Συνταγές για κάθε γούστο

  Τα μελομακάρονα ή μελομακάρουνα, φοινίκια στη Μικρασιατική διάλεκτο, είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μανιτάρια με Βολβούς και Γογγύλια

Συστατικά (για 4 άτομα) 500 γρ. μανιτάρια άγρια ή πλευρώτους 300 γρ. βολβοί μικροί 300 γρ. γογγύλια 1/2 ματσ. κάρδαμο 1 κ. γλυκού θυμάρι λίγο ρίγανη 80 ml. ελαιόλαδο 250 ml. κρασί κόκκινο 50 ml. ξύδι 50 ml. μέλι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 ειδών τυριά

  Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 10΄- 15΄ Υλικά (για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.) 1 έτοιμη, νωπή ζύμη για πίτσα (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στα φρέσκα φύλλα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πως μπορείτε να το διαπιστώσετε…

  Στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό είδη και ποιότητες μελιού σε ποικίλες τιμές, ωστόσο δεν είναι όλα τους 100% φυσικά, πράγμα που ίσως δεν μπορείτε να διακρίνετε με μια πρώτη ματιά....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο τέλειος τρόπος για να φάει το παιδί τα φαγητά που δεν του αρέσουν

  Αν είσαι μητέρα σίγουρα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το παιδί σου να φάει τροφές όπως ο αρακάς ή το ψάρι. Έχουν περίεργη μυρωδιά και υφή και δεν είναι και από τα αγαπημένα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κατεψυγμένα vs νωπών λαχανικών

  Δύο έρευνες υποστηρίζουν ότι τα πρώτα διατηρούν περισσότερο τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη βιταμίνη C. Στήνουμε δύο κατσαρόλες. Στην πρώτη μαγειρεύουμε φρέσκα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ελληνική γαστρονομία: η γεύση της Ελλάδας

  Πεντανόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, διάσημα εκλεκτά ποτά και μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Η γαστρονομία έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην Ελλάδα. Έρχεστε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τόνος στο φούρνο με πολίτικη λαχανοσαλάτα

  Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 5΄ - 8΄ Υλικά  (για 4 άτομα) 4 φέτες φρέσκου τόνου, βάρους 200 - 220 γρ. η καθεμία (είναι στην εποχή του, αλλά ρωτήστε τον ιχθυοπώλη σας αν φέρνει. Εναλλακτικά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ελληνική μαγειρική| Τα αρώματα των τόπων!

  Η ελληνική μαγειρική, με την ποικιλίακαι την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούς συνδυασμούς και τη γνώση αιώνων απολαμβάνει προνομιακή θέση στην...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

Ο τραχανάς αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και λίγα λιπαρά. Όποιος μεγάλωσε σε χωριό είμαι σίγουρη πως θυμάται το...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παραδοσιακή κουζίνα Κέρκυρας: Βασικά τρόφιμα και εμβληματικά εδέσματα

  Η Κερκυραϊκή κουζίνα περιλαμβάνει εδέσματα που ένας απλός ταξιδιώτης – ή ένας gourmet περιηγητής – θα πρέπει να αναζητά, καθώς είναι αυτά που θα διαμορφώσουν την χαρακτηριστική...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παραδοσιακή κουζίνα: Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

Υλικά συνταγής 1 λάχανο 2/3 φλιτζανιού λάδι για το ταψί + 1/2 φλιτζάνι για τη γέμιση 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 καρότα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ψάρι πλακί

  ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 4 πατάτες, σε λεπτές ροδέλες    ηλιέλαιο, για το τηγάνι  1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, σε μερίδες  2 ντομάτες, ψιλοκομμένες   1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες  1...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Φτερούγες «τούρμπο» (πικάντικες) με μέλι και σουσάμι

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 30΄, Ψήσιμο:25΄ Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα, πικάντικη 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή (σε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρωματική κομπόστα με φρέσκα και ξερά φρούτα

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Βράσιμο: 15΄ Υλικά (για 10 - 12 μερίδες) 1 μέτριο κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια περίπου 2 - 2,5  εκ. 1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κάστανα: 22 συνταγές για γλυκά και φαγητά

Βραστά, ψητά στο τζάκι, λατρεμένα μαρόν στο χρυσόχαρτο, φίνες βελουτέ, μοναδικά ριζότι, συνοδεία στα κρεατικά της γιορτής… Και τι δεν κάνεις με το κάστανο! Το κάστανο είναι ο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Νουντλς με γαρίδες, τσίλι και φύτρα φασολιών

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: Περίπου 10΄ Η προσθήκη τσίλι και φύτρων φασολιών δίνει επιπλέον υφή και γεύση σε αυτή την εξωτική συνταγή. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τηγανητά κιμαδοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ (για 25 κομμάτια) Για το ζυμάρι 500 γρ. αλεύρι τύπου 70%, σκληρό από μαλακό σιτάρι, και λίγο ακόμη για το ταψί 2 κ.σ. ξίδι 12 γρ. αλάτι  230 ml νερό Για τη γέμιση 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και αρκετό...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τσίζκεϊκ κολοκύθας

Το απόλυτο λαχανικό του φθινοπώρου ταιριάζει το ίδιο καλά σε αλμυρές αλλά και γλυκές παρασκευές. Σε τσίζκεϊκ το έχετε δοκιμάσει; Προετοιμασία: 45΄, Ψήσιμο: 55΄, Αναμονή: 2...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ελαφρύ κέικ με κακάο

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 50΄ - 60΄ Υλικά (για 8 μερίδες) 80 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 40 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά 2 αυγά 180 γρ....