ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πριν το δει κάποιος δεν θα πίστευε ότι είναι τόσο εύκολο! Κι όμως, φτιάχνει σοκολάτα στην κουζίνα του σπιτιού! Εύκολα και απλά! Με 5 μόνο υλικά! Δείτε το και δοκιμάστε το! ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πολλές φορές το αναρωτιόμαστε! Κι ακόμη και το βράσιμο ενός αυγού που μας φαίνεται παιγνιώδες, γίνεται θέμα συζήτησης. Το ζήτημα είναι, αρχικά, πώς το θέλουμε το αυγό. Μελάτο,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου είναι προ των πυλών, και η παράδοση επιτάσσει για αυτήν την μέρα μπακαλιάρο! Και μάλιστα τηγανιτό, να συνοδεύεται από σκορδαλιά. Μια συνταγή ,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπακαλιάρος και σκορδαλιά. Παραδοσιακό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει διττή σημασία για την Ελλάδα, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μαρμελάδα κάστανο: μια γλυκιά ιδέα από τον Αυγερινό Βοΐου Κοζάνης.   Στο πανέμορφο, γραφικό και παραδοσιακό χωριό μας, τον Αυγερινό, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, υπάρχει μακρά ιστορία...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Επειδή μας αρέσουν τα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά γλυκά! Ένα εύκολο γλυκάκι για σνακ, για το καφέ, για πρωινό και για παιδικό κολατσιό! Μπορείτε στην γέμιση να βάλετε ό,τι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η λατινική του ονομασία είναι Asparagus officinalis L. και στην ελληνική γλώσσα εμφανίζεται με την ονομασία Ασπάραγγος ο φαρμακευτικός. Τα γαλλικά σπαράγγια είναι μοβ, οι βρετανικές και...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένα μικρό αφιέρωμα στο ταχίνι που αποτελεί βασικό συστατικό στο εβδομαδιαίο μενού όσων νηστεύουν! Το ταχίνι, αρχικά, παράγεται από τη διαδικασία αποφλοίωσης και ξήρανσης του...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαζάνια που με μια μπουκιά μας ταξιδεύουν στο Μεξικό! Φυσικά, τα κύρια συστατικά τους είναι τα φασόλια, ο κιμάς τα έντονα μπαχαρικά με την πικάντικη γεύση και άρωμα να κυριαρχεί...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις φράουλες; Ήδη από παιδιά που μας ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο μας φρούτο, χωρίς σκέψη απαντούσαμε «οι φράουλες!». Ειδικά την άνοιξη που...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χρώμα μαύρο. Όψη που μοιάζει πολύ με το κοινό, άσπρο σκόρδο που γνωρίζουμε. Οι ιδιότητές του παραπλήσιες, αλλά έχει να μας προσφέρει πολλά παραπάνω! Οι σκελίδες του μοιάζουν με...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένα από τα «αγκάθια» της διατροφής είναι ότι – με ελάχιστες εξαιρέσεις – θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τους αγαπημένους μας γλυκούς πειρασμούς (σοκολάτες,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 4-6 άτομα   - 1 έτοιμη ζύμη πίτα ή τάρτα - 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο  - 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες  - 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο  - αλατοπίπερο  - 1/2 φλιτζάνι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα φρέσκο, κρεμώδες τυρί με πλούσια γεύση και χαμηλά λιπαρά που φτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα   ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)   1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες   ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένα άρθρο για όλους όσους παραπονιόμαστε ότι δεν χορταίνουμε με τίποτα! Τρώμε κι όμως, το αίσθημα της πείνας παραμένει! Το μυστικό του κορεσμού δεν βρίσκεται στην ποσότητα,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πανεύκολο, πολύ γρήγορο και υγιεινό! Μετά από αυτήν την συνταγή κανείς δεν έχει δικαιολογία να μην φάει κολοκυθάκια! Ακόμη και τα παιδιά θα αλλάξουν άποψη για τα λαχανικά! ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαζάνια που με μια μπουκιά μας ταξιδεύουν στο Μεξικό! Φυσικά, τα κύρια συστατικά τους είναι τα φασόλια, ο κιμάς τα έντονα μπαχαρικά με την πικάντικη γεύση και άρωμα να κυριαρχεί...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά: ¾ φλ. κάσιους 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού, περίπου 2 λεμόνια 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 3 κουταλιές της σούπας...

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί)   2 κιλά φρέσκια, ανάλατη μυζήθρα, μαλακή   180 ml γάλα   9 αβγά   450 γρ. ζάχαρη   20 γρ. μέλι   2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα   1...