ΚΟΥΖΙΝΑ

Αλμυρές τηγανίτες

ΚΟΥΖΙΝΑ

Για όσους αγαπούν τις υγιεινές και νόστιμες επιλογές! Πανεύκολες και απολαυστικότατες αλμυρές τηγανίτες! Ιδανικές για κάθε...

Αγκινάρες τουρσί

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ (για 2 βάζα των 250 ml)   Σε άλμη    5 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες   125 ml χυμό λεμονιού, 125 ml λευκό ξίδι και 250 ml νερό, για το βράσιμο   50...

Πίτσα με καλαμπόκι, ντομάτες και μπέικον

ΚΟΥΖΙΝΑ

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη   Υλικά   Για 4-6 άτομα   Για τη ζύμη   300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό (ή που...

Φρουτοσαλάτα με κινόα

ΚΟΥΖΙΝΑ

Δροσερή, ελαφριά, υγιεινή! Η καλύτερη επιλογή για ένα ενδιάμεσο σνακ ή δεκατιανό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Οι βιταμίνες των...

Πώς να φτιάξω τσάι ελιάς;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Έχουν ακουστεί πολλά για το τσάι ελιάς. Η άποψη που κυριαρχεί κυρίως είναι πως λόγω των πλούσιων και θρεπτικών συστατικών που...

Τούρτα σολομού της Πόπης

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μια φανταστική κι άκρως εντυπωσιακή αλμυρή τούρτα με κρεμώδες τυρί και καπνιστό σολομό, ιδανική για απογευματινά καλέσματα!   Υλικά ...

Τσιγαρίζω – Τσιγάρισμα- Τι σημαίνει;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σε πολλές συνταγές διαβάζουμε: Τσιγαρίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά, αφού κάψει το λάδι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν...

Πάστα ελιάς

ΚΟΥΖΙΝΑ

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 2-4 άτομα 200 γραμμάρια ελιές μαύρες 20 γραμμάρια κεφαλοτύρι...

Τζίντζερ- Πώς να το ξεφλουδίσετε εύκολα!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πώς; Πολύ απλά και εύκολα! Δεν θέλει χρόνο, δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο! Τι θα χρειαστείτε; Μόνο ένα κουτάλι! Πώς; Κρατήστε το κουτάλιστο...

Κέικ με γιαούρτι και φράουλες

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αγαπάμε τις φράουλες! …από μικρά παιδιά! Αυτό τον καιρό είναι οι εποχή τους και πρέπει να το επωφεληθούμε! Ένα λαχταριστό κέικ που...

Σαγκριά – σε παραλλαγή!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σε ποιον δεν αρέσει η Σαγκρία; Γλυκιά, μυρωδάτη, αρωματική, φρουτώδης! Μια παραλλαγή της που θα σαε κάνει να την λατρέψετε ακόμη...

Μακαρονοσαλάτα με βασιλικό και κοτόπουλο

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μια εύκολη μακαρονάδα που ξεχειλίζει από γεύσεις και αρώματα! Απλή, ελαφριά και οικονομική, σερβίρετέ την είτε ως κυρίως γεύμα είτε...

Οι «Μέρες Γαστρονομίας»2015 στο Μουσείο Μπενάκη (γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή)

ΚΟΥΖΙΝΑ

22-23 και 24 Μαΐου στο μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση «Μέρες Γαστρονομίας». Μια συνάντηση για την ελληνική γαστρονομία που...

Τιπς- πώς να συντηρήσω τους ξηρούς καρπούς;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι ξηροί καρποί περιέχουν λίπος. Γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε την συντήρησή τους. τους αποθηκεύουμε σε γυάλινο, καλά...

Τιπς- Τι να κάνω για να μην καίγεται το σκόρδο όταν μαγειρεύω;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το σκόρδο έχει υψηλή ποσότητα σε σάκχαρα και καίγεται εύκολα. Για να μην καεί, το προσθέτουμε στο σωτάρισμα (στο τηγάνι) λίγα λεπτά πριν...

Ψευτοσουφλέ λαχανικών

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μύρισε άνοιξη. Ο ήλιος άρχισε να μας τιμάει και η θερμοκρασία δειλά δειλά να ανεβαίνει. Είναι η εποχή που ανθίζουν τα περισσότερα φυτά...

Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 2-4 άτομα   - 1 κουνέλι περίπου 700 γραμμάρια κομμένο σε μερίδες - 75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) αλεύρι - 60 ml (¼ φλιτζανιού) ελαιόλαδο - 1 καρότο,...

Εσκαλόπ αλά pizzaiola

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 2-4 άτομα   - 4 μοσχαρίσια εσκαλοπ των 150 γραμμαρίων - 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες - 2 κουταλιές της σούπας ξαλμιρισμένη κάπαρη - 2...

Ανάποδο κέικ με βερίκοκα

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 4-6 άτομα   - 125 γραμμάρια βούτυρο - 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο - 125 γραμμάρια ζάχαρη - 1 φακελάκι μπέικιν...

Οι Γεύσεις του Τόπου μας στην ΙΚΕΑ (γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή)

ΚΟΥΖΙΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση στην ΙΚΕΑ την Παρασκευή 15 Μαΐου και Σάββατο 16 Μαΐου. Η IKEA στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη...