ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Χοιρινό καρέ λεμονάτο. Δείτε πως θα την φτιάξετε.   Υλικά: 2,5 κιλά καρέ χοιρινό με κόκκαλο 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες 2 λεμόνια 8 σκελίδες σκόρδο 1/2 φλ κρέμα λεμόνι 1 κ.γ. ρίγανη 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι     Εκτέλεση: Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλατοπίπερο και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Στο Ζάχαρη & Αλεύρι του φθινοπώρου θα βρούμε πολλές μαμαδίστικες λιχουδιές, όπως αυτή την πολύ νόστιμη, αφράτη και τραγανή μηλόπιτα, με ζύμη κέικ από αλεύρι και αλεσμένα φιστίκια. Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 30΄ Υλικά για 10 μερίδες 150 γρ. βούτυρο + λίγο για το ταψί ¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 3 αυγά ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί ¼ κούπας κορν φλάουρ ½ κούπα φιστίκια, αλεσμένα σε σκόνη 2-3 μήλα άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα Διαδικασία Χτυπάμε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Το ξέρατε ότι η hawaiian pizza ή αλλιώς πίτσα με ανανά είναι ελληνική συνταγή; Εμπνευστής της ο Σαμ Πανάπουλος που είχε εστιατόρια στον Καναδά. Εμείς σας προτείνουμε τη δική μας εκδοχή, πάντα με νόστιμο ανανά, σε συνδυασμό με προσούτο και μοτσαρέλα. Υλικά Για τη ζύμη 1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.) 350ml νερό χλιαρό 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 1½ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Για τη σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 1 σκελίδα σκόρδο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Η μπανάνα είναι ίσως το πιο γευστικό φρούτο με το οποίο μπορείς να φτιάξεις διάφορα γλυκά. Μπορείς είτε να φτιάξεις ένα κρύο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού, είτε ένα εναλλακτικό cheesecake μπανάνα, αλλά η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις ώστε να απολαύσει όλη η οικογένεια σου ένα τέλειο επιδόρπιο είναι σίγουρα οι φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα! Όλες μας γνωρίζουμε ότι αυτό το φρούτο σε συνδυασμό με την σοκολάτα δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που ικανοποιεί και τον πιο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄  Υλικά για 4 άτομα 4 αυγά 400 γρ. αρακάς κατεψυγμένος (όταν είναι στην εποχή του, μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 5 - 6 λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες από το λάδι) τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος 1 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο 70 ml ελαιόλαδο 200...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄ Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή μείγμα γλυκού και καυτερού) 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο 80 ml κόκκινο ξηρό κρασί 60 ml ελαιόλαδο αλάτι Διαδικασία Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 1 φύλλο ζύμης κουρού έτοιμο Για τα μήλα 3 μήλα κόκκινα 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό 3 κουτ. σούπας βούτυρο ½ κιλό έτοιμο σορμπέ μάνγκο Για την κρέμα σοκολάτας 3 αβγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια 100γρ. κακάο 100γρ. ζάχαρη 100ml κρέμα γάλακτος   Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα σοκολάτας: Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε και αυτή στο ψυγείο....

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά 8 μεγάλα μανιτάρια 200 γραμμ. χαλούμι 1 ντομάτα μεγάλη 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρέσκο πιπέρι κατά προτίμηση Φρέσκα φύλλα σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο) για το γαρνίρισμα Κρέμα βαλσάμικου Ελαιόλαδο για τη σαλάτα Εκτέλεση  Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και βγάζουμε το κοτσάνι τους. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Κόβουμε την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 2½ ώρες   Αστική συνταγή που απαντά σε πολλές περιοχές της χώρας. Της Θεσσαλονίκης έχει κάτι το ξεχωριστό, καθότι πιο πλούσια σε υλικά και αρώματα. Υλικά (για 4 - 6 άτομα) Για το νουά περίπου 1.200 γρ. νουά μοσχαρίσιο, σε ένα κομμάτι 2 μέτρια καρότα, σε ροδέλες 2 μέτρια κολοκύθια, σε μέτριους κύβους 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων είναι οι πατάτες. Τηγανητές, λεμονάτες, στο φούρνο. Σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως. Για αυτό αποφάσισα στο σημερινό μενού να σου δείξω πως να κάνεις πατατοκροκέτες αλλά με μια τσαχπινιά. Θα προσθέσουμε σήμερα μέσα στην πατατοκροκέτα λουκάνικο. Αναρωτιέσαι πως; Απλά δες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή για πατατοκροκέτες με λουκάνικο και θα μάθεις. Είναι πολύ απλό και είναι πεντανόστιμο. Τα πιτσιρίκια ειδικά θα τις λατρέψουν. Εκτός...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Οι πατάτες και τα μανιτάρια μαγειρεύονται μέσα στο ζουμί του κρέατος και «παίρνουν» από τη νοστιμιά του. Εναλλακτικά, το φτιάχνουμε μόνο με μανιτάρια μειώνοντας τα υγρά, για να μη γίνει νερουλό το φαγητό, και κάνουμε τηγανητές πατάτες ως συνοδευτικό. Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 30΄ Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους περίπου 3 εκ. 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 300 γρ. λευκά μανιτάρια, καλά σκουπισμένα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 1 ώρα Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα Υλικά για 4 άτομα 1½ κιλό βραστόψαρα, καθαρισμένα (όπως καπόνια, σκορπίδια, γύλοι. Αν θέλουμε, παίρνουμε και μία φέτα ροφού ή άλλου «ψωμωμένου» ψαριού, βάρους περίπου 250 γρ., ώστε να έχουμε  πιο πολύ ψαχνό. Αν δεν βρούμε βραστόψαρα -που είναι νόστιμα και οικονομικά-, μπορούμε να βάλουμε κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι που κάνει για βραστό) 1 μεγάλη πατάτα, σε μέτρια κομμάτια 1 καρότο, σε μέτρια κομμάτια 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 1 κλωνάρι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 10΄, Αναμονή: 2½ ώρες Υλικά (για 20 - 25 κομμάτια)   250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 100 γρ. κουβερτούρα 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο Διαδικασία Τεμαχίζουμε το βούτυρο και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την άχνη και την υγρή βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα για...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Υλικά Συνταγής Για την κρέμα σοκολάτα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 3/4 φλ. ζάχαρη 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ 1 κ.σ. κακάο 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα Για την κρέμα βανίλια 1 λίτρο φρέσκο γάλα 3/4 φλ. ζάχαρη 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ 1 βανίλια (μπαστουνάκι) Για το στήσιμο 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ 1 φλ. φρέσκο γάλα 2 κ.σ. κονιάκ 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα Εκτέλεση Για την κρέμα σοκολάτας Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 30΄, Αναμονή: 10΄ Υλικά (για 16 - 20 κομμάτια)   2 αυγά + 1 κρόκος 1 κούπα ζάχαρη + 1/2 κούπα + 2 κουτ. σούπας 1 λίτρο γάλα + 2 κουτ. σούπας   1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 4 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, λιωμένο, για άλειμμα 4 φύλλα κρούστας 2 - 3 κουτ. σούπας σουσάμι Διαδικασία   Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά με τη 1 κούπα ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός (5 λεπτά). Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη 1/2 κούπα ζάχαρη. ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 50΄ Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο (είτε αγοράζουμε περίπου 1½ κιλό, γιατί κατά το καθάρισμα έχει φύρα, είτε παίρνουμε έτοιμο, καθαρισμένο και πλυμένο, σε σακουλάκι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, ή 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 μεγάλο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 6 ωρες Υλικά (για 8 μερίδες) Για τη βάση 125 γρ. βούτυρο light 1 πακέτο (250 γρ.) μπισκότα digestive   1/2 κούπα φουντούκια Για τη γέμιση 1/2 κιλό ανθότυρο 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά 1 κάψουλα βανίλιας 4 κουτ. σούπας μέλι, ρευστό 1 βαζάκι (250 - 300 γρ.) μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, της αρεσκείας μας Ξεκινάμε από τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.Τρίβουμε τα μπισκότα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 30΄ Yλικά (για 4 - 5 μερίδες) 5 - 6 πατάτες μέτριες μπόλικο σπορέλαιο, για τηγάνισμα 1 κιλό παγκάσιος φιλέτο (υπάρχει και συσκευασμένος στα σούπερ μάρκετ)    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κούπα μπίρα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1 αυγό 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι πιπέρι όσο θέλουμε Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί πολύ καλά,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία - παρασκευή: 30΄, Αναμονή: 3 ώρες Υλικά (για 10 μερίδες) 200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα 100 γρ. κακάο 20 γρ. ρούμι 10 γρ. κονιάκ 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ 200 γρ. κράνμπερι Διαδικασία Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα της αρεσκείας μας και ντύνουμε το εσωτερικό της με μια μεμβράνη που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά της. Την αφήνουμε για λίγο κατά μέρος. Εναλλακτικά, δεν χρησιμοποιούμε φόρμα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

  Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 25΄ Υλικά (για περίπου 8 μερίδες) 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη λίγο αλάτι 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο, απευθείας από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό λεμόνι 50 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη ή καστανή κρυσταλλική 2 κρόκοι αυγών 2 κουτ. σούπας νερό, παγωμένο 1 δόση αχλάδι ποσέ, καλά στραγγισμένο και κομμένο το κάθε μισό σε 3 μακρόστενες φέτες Διαδικασία Ρίχνουμε το αλεύρι, τη...