ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Cronut από τη Νέα Υόρκη

  Το όνομά τους βγαίνει από το κρουασάν και το ντόνατ. Αποτελεί δημιουργία του Ντομινίκ Ανσελ, ιδιοκτήτη του ομώνυμου bakery στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει κάνει πάταγο. Ουσιαστικά,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή για λιγκουίνι διαίτης!

  Απαιτούμενος χρόνος: 12 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη Υλικά 500 γραμμάρια λιγκουίνι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι 1 λεμόνι (θα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τάρτα με κοτόπουλο, καρύδια και ρόδι

  Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα Υλικά (για ταρτιέρα 26 εκ.) 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή κουρού 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 250 ml γάλα φρέσκο 250 ml κρέμα γάλακτος 60 γρ. κορν...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς: Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

  Απαιτούμενος χρόνος: 8 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσης 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα

  Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄ - 60΄ Ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά του ταψιού, υποκύπτει στη γοητεία του πιο εθιστικού υλικού της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής. Υλικά (για 12 μερίδες) ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχταριστές πατάτες φούρνου με σπιτική σως αλφρέντο

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα Για τις πατάτες 2 κιλά κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες 2 εκ. πάχος ¼ φλιτζάνι φρέσκα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πότε οι άνθρωποι άρχισαν να τρώνε βρασμένα χόρτα

  Η αρχαιότερη ένδειξη για το μαγείρεμα φυτών βρέθηκε σε κεραμικά ηλικίας άνω των 10.000 ετών στη Σαχάρα. Η αρχαιότερη άμεση ένδειξη για το μαγείρεμα φυτών ώστε να καταναλωθούν ως τροφή...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πρωτοχρονιά 2017: 5 εύκολα ορεκτικά για το εορταστικό τραπέζι

  Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την Πρωτοχρονιά και εσύ ακόμα να βρεις πoιο ορεκτικό θα συνοδεύσει τέλεια το μενού του εορταστικού τραπεζιού; Δες 5 εύκολα και γρήγορα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Βασιλόπιτα: Δύο συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τη «βασίλισσα» της Πρωτοχρονιάς

  Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει και οι νοικοκυρές ήδη «ξεσκονίζουν» τα τετράδια των συνταγών τους για να κάνουν την προετοιμασία τους για την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ποντιακοί σαρμάδες με μαυρολάχανα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

  Πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι των Ποντίων. Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι δύσκολο. Υπομονή και τέχνη στο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ρολάκια κοτόπουλου με μετσοβόνε

  ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 24 ΡΟΛΑΚΙΑ) 1 κοτόπουλο, περίπου 1.700 γρ. 2 μέτρια καρότα 3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα και 1 ακόμη, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χειμωνιάτικος μουσακάς με κρέμα μετσοβόνε

  Προετοιμασία: περίπου 1½ ώρα, Ψήσιμο: 40΄ - 45΄ Μπορεί να είναι χρονοβόρο και μπελαλίδικο, όμως η νοστιμιά του θα μας αποζημιώσει. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπισκοτόσπιτο από έτοιμα μπισκότα

  Αν δεν θέλουμε να ψήνουμε ζύμη για μπισκότα, χρησιμοποιούμε μπισκότα τύπου πτι μπερ και «χτίζουμε» σπιτάκια σε ό,τι μέγεθος μας αρέσει. Προετοιμασία: 1½ ώρα Αναμονή: 1 νύχτα + 6...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μελομακάρονα: Συνταγές για κάθε γούστο

  Τα μελομακάρονα ή μελομακάρουνα, φοινίκια στη Μικρασιατική διάλεκτο, είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μανιτάρια με Βολβούς και Γογγύλια

Συστατικά (για 4 άτομα) 500 γρ. μανιτάρια άγρια ή πλευρώτους 300 γρ. βολβοί μικροί 300 γρ. γογγύλια 1/2 ματσ. κάρδαμο 1 κ. γλυκού θυμάρι λίγο ρίγανη 80 ml. ελαιόλαδο 250 ml. κρασί κόκκινο 50 ml. ξύδι 50 ml. μέλι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 ειδών τυριά

  Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 10΄- 15΄ Υλικά (για 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.) 1 έτοιμη, νωπή ζύμη για πίτσα (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στα φρέσκα φύλλα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πως μπορείτε να το διαπιστώσετε…

  Στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό είδη και ποιότητες μελιού σε ποικίλες τιμές, ωστόσο δεν είναι όλα τους 100% φυσικά, πράγμα που ίσως δεν μπορείτε να διακρίνετε με μια πρώτη ματιά....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο τέλειος τρόπος για να φάει το παιδί τα φαγητά που δεν του αρέσουν

  Αν είσαι μητέρα σίγουρα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το παιδί σου να φάει τροφές όπως ο αρακάς ή το ψάρι. Έχουν περίεργη μυρωδιά και υφή και δεν είναι και από τα αγαπημένα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κατεψυγμένα vs νωπών λαχανικών

  Δύο έρευνες υποστηρίζουν ότι τα πρώτα διατηρούν περισσότερο τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη βιταμίνη C. Στήνουμε δύο κατσαρόλες. Στην πρώτη μαγειρεύουμε φρέσκα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ελληνική γαστρονομία: η γεύση της Ελλάδας

  Πεντανόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, διάσημα εκλεκτά ποτά και μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Η γαστρονομία έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην Ελλάδα. Έρχεστε...