ΚΟΥΖΙΝΑ

Μακαρονοσαλάτα με βασιλικό και κοτόπουλο

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μια εύκολη μακαρονάδα που ξεχειλίζει από γεύσεις και αρώματα! Απλή, ελαφριά και οικονομική, σερβίρετέ την είτε ως κυρίως γεύμα είτε...

Οι «Μέρες Γαστρονομίας»2015 στο Μουσείο Μπενάκη (γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή)

ΚΟΥΖΙΝΑ

22-23 και 24 Μαΐου στο μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση «Μέρες Γαστρονομίας». Μια συνάντηση για την ελληνική γαστρονομία που...

Τιπς- πώς να συντηρήσω τους ξηρούς καρπούς;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Οι ξηροί καρποί περιέχουν λίπος. Γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε την συντήρησή τους. τους αποθηκεύουμε σε γυάλινο, καλά...

Τιπς- Τι να κάνω για να μην καίγεται το σκόρδο όταν μαγειρεύω;

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το σκόρδο έχει υψηλή ποσότητα σε σάκχαρα και καίγεται εύκολα. Για να μην καεί, το προσθέτουμε στο σωτάρισμα (στο τηγάνι) λίγα λεπτά πριν...

Ψευτοσουφλέ λαχανικών

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μύρισε άνοιξη. Ο ήλιος άρχισε να μας τιμάει και η θερμοκρασία δειλά δειλά να ανεβαίνει. Είναι η εποχή που ανθίζουν τα περισσότερα φυτά...

Κουνέλι με γλυκόξινη σάλτσα και σταφίδες

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 2-4 άτομα   - 1 κουνέλι περίπου 700 γραμμάρια κομμένο σε μερίδες - 75 γραμμάρια (½ φλιτζάνι) αλεύρι - 60 ml (¼ φλιτζανιού) ελαιόλαδο - 1 καρότο,...

Εσκαλόπ αλά pizzaiola

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 2-4 άτομα   - 4 μοσχαρίσια εσκαλοπ των 150 γραμμαρίων - 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες - 2 κουταλιές της σούπας ξαλμιρισμένη κάπαρη - 2...

Ανάποδο κέικ με βερίκοκα

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για 4-6 άτομα   - 125 γραμμάρια βούτυρο - 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο - 125 γραμμάρια ζάχαρη - 1 φακελάκι μπέικιν...

Οι Γεύσεις του Τόπου μας στην ΙΚΕΑ (γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή)

ΚΟΥΖΙΝΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση στην ΙΚΕΑ την Παρασκευή 15 Μαΐου και Σάββατο 16 Μαΐου. Η IKEA στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη...

Τσαχπίνικα ψάρια

ΚΟΥΖΙΝΑ

Βράδυ καλοκαιριού και στους δρόμους, τις πλατείες και τα κανάλια της Βενετίας επικρατεί αλεγρία. Είναι η τρίτη Κυριακή του...

Αρνάκι με ψητά λαχανικά

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χρόνος εκτέλεσης: 3 ώρες Μερίδες: 4 Βαθμός δυσκολίας: 1   Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb   Ξεκινάμε δίνοντας χρώμα στο κρέας μας. Για να το κάνουμε αυτό...

Γιορτή Άρτου και Ζύμης- Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΚΟΥΖΙΝΑ

3  ολόκληρες μέρες η πόλη της Βέροιας γέμισε με αρώματα άρτου και ζύμης! Η αιτία; Η Γιορτή Άρτου και Ζύμης που διοργανώθηκε στις 13,14 και 15 Μαΐου...

Συνέντευξη από το food blog- «Θα σε κάνω Μαγείρισσα»

ΚΟΥΖΙΝΑ

Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία...

Ψήθηκε η μπριζόλα; Ένα κολπάκι για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμη!

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ένα πολύ ωραίο και έξυπνο κολπάκι για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμη η μπριζόλα ή το κρέας μας! Ανάλογα με το πώς το θέλουμε (καλά ψημένο,...

Λικέρ καρύδας

ΚΟΥΖΙΝΑ

Υπέροχο, εξωτικό λικέρ που μας ταξιδεύει σε παραμυθένιους καλοκαιρινούς προορισμούς! Ένα άκρως καλοκαιρινό λικέρ που το άρωμα...

Τυροκαυτερή

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το άλειμμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Νομίζω πως μετά το τζατζίκι, είναι το πιο αγαπημένο άλειμμα των Ελλήνων. Εύκολο, γευστικό...

Τάρτα σοκολάτας με φράουλες

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μας αρέσουν οι φράουλες! Είτε σκέτες είτε στα γλυκά! Όταν μάλιστα συνοδεύονται με σοκολάτα, η απόλαυση απογειώνεται σε όλο το...

Κέικ με σάλτσα φρούτων

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι βαρετά; Ας το πάρει πίσω! Αυτό το κέικ μόνο βαρετό δεν είναι! Ιδιαίτερο, πεντανόστιμο, με τις μυρωδιές και τις...

Μπρουσκέτες με ντοματίνια και μανούρι

ΚΟΥΖΙΝΑ

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 2-4 άτομα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 300 γραμμάρια κέτσαπ 16...

Καλαθάκια από ζύμη σφολιάτας! (Βίντεο)

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τα καλαθάκια που… τρώγονται! Υπέροχα, χαριτωμένα, πρωτότυπα..!!  Φτιάξτε τα και αφήστε τους όλους άφωνους! Χρησιμοποιήστε τα για να...