ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα ξιδιού και πουρέ σελινόριζας

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 40΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο:περίπου 2 ώρες Σε αυτήν τη συνταγή ο σεφ μάς αποκαλύπτει πολύτιμα μυστικά νοστιμιάς: ετοιμάζει μια σάλτσα από καραμέλα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σεμιφρέντο μπανάνα

  ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) Για τα καραμελωμένα καρύδια 30 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. καρύδια Για το σεμιφρέντο  5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια  160 γρ. ζάχαρη 200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες 250...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πρασο-κιμαδοκροκέτες

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + Τηγάνισμα: περίπου 40΄   Υλικά (μεζές για  6 άτομα) 2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα) 2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μανιταρόπιτα με κοτόπουλο και φέτα

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο:περίπου 1 ώρα    Υλικά (για στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 26 εκ.) 1 πακέτο φύλλα κουρού 300 γρ. φιλέτο από στήθος...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σαράντα σκελίδες σκόρδου

  Οι σκελίδες μεστώνουν και γλυκαίνουν στον φούρνο, οπότε όταν σερβιρουμε η κρεμώδης σάρκα του σκόρδου έχει εντελώς ήπια γεύση. Στις 02/10 με την Καθημερινή «Οι κουζίνες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πίτσα με σύγλινο Μάνης και αυγά

  Για 1 πίτσα: Απλώνουμε στη ζύμη, 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω, ομοιόμορφα, 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες. Ψήνουμε στους 220° C για 13 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

  Προετοιμασία: 30' / Ψήσιμο: 15'   Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες Για την κρούστα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη 2...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παπουτσάκια με μανιτάρια

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 μελιτζάνες της αρεσκείας σας, μετρίου μεγέθους 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα της μελιτζάνας αλάτι και πιπέρι 500 γρ. ασπρομανίταρα,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα

  Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 3 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τσάτνεϊ σύκου

  Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄ / Μαγείρεμα: 45΄     Υλικά: (για 1 βάζο περίπου 1/2 λίτρου) 700 γρ. σύκα της αρεσκείας μας, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο, σαν τηγανητά

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 15΄ -  30΄,Ψήσιμο: 50΄ Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα με την πέτσα τους 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄ Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος) 1 μεγάλο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού

  Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 25΄   Υλικά (για 4 άτομα) 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 3 - 4 εκ. 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Θαλασσινά με αλμύρα

  Η αλμύρα φυτρώνει κοντά στη θάλασσα ή σε ποτάμια και τρώγεται αφού αφαιρέσουμε τα χονδρά κοτσάνια της, ελαφρώς ζεματισμένη, ωμή ή τουρσί     Βράζω 500 γρ. μικρές ελληνικές γαρίδες,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχάρι κατσαρολάτο με πουρέ καρότου

  Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα Υλικά (για 4 άτομα) Για το μοσχάρι 1 κιλό μοσχάρι από ελιά, σε κύβους του 1,5 εκ. 500 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ 100 ml ελαιόλαδο 200 ml λευκό...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μελιτζανοπιπεριές με μπέικον και γιαούρτι

  Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 20΄ Υλικά (για 6 - 8 άτομα) 4 - 5 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε λεπτές φέτες (τις οποίες αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι για περίπου 30...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ισπανική σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και τόνο

  Εύκολη / Προετοιμασία: 20΄   Υλικά (για 4 άτομα) 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια καρέ 600 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους 1 εκ. το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 φρέσκα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μία διαφορετική πρόταση: Γίγαντες τουρσί

  Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα 250 γραμμάρια φασόλια 2 φλιτζάνια καλό σπιτικό ξύδι αλάτι Λίγη ξερή ρίγανη 2 σκελίδες σκόρδου...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ολόκληρη σφυρίδα με μπάμιες και μυρωδικά, στο φούρνο

  Προετοιμασία: 40' / Αναμονή: 1 βράδυ / Μαγείρεμα: περίπου 30'/Ψήσιμο: περίπου 50' Υλικά για 6 άτομα Για το ψάρι 1 σφυρίδα περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένη από λέπια και εντόσθια, ολόκληρη...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γρήγορη συνταγή για σπιτικά πιτσάκια με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί

  Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ Eύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα 2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένα ή ακόμα καλύτερα φρέσκα 17 φέτες ζαμπόν 17 φέτες τυρί για τόστ της...