ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

  Υλικά συνταγής 250 γρ. ζυμαρικά (βίδες ή πένες) βρασμένα για 10 λεπτά 4 κουταλάκια μουστάρδα 2 κουταλάκια ξύδι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 150 γρ. βραστό καλαμπόκι (ή μισή κονσέρβα) 10...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πλούσια και νηστήσιμη μους σοκολάτας με αμαρέτο

  Προετοιμασία - παρασκευή: 15΄, Αναμονή: 2 - 3 ώρες   Υλικά (για 5 μερίδες) 125 γρ. σοκολατούχο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου ή όποιο άλλο γάλα τέτοιου είδους 50 γρ. μέλι 260 γρ. κουβερτούρα 50%...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σαρακοστή Πάσχα 2017: Νηστίσιμα φαγητά και συνταγές

  Η σαρακοστιανή νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές, με σκοπό τη σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου. Όπως αναφέρει το athinorama.gr για την Ορθόδοξη Εκκλησία,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαγάνα από την αρχαιότητα!

  Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Με αφορ­μή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε πιο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο αυθεντικός περσικός μπακλαβάς

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 35΄, Αναμονή: 4 ώρες Δεν μοιάζει με κανέναν άλλο μπακλαβά που έχετε δοκιμάσει. Κατ’ αρχάς, δεν έχει λεπτά φύλλα σε στρώσεις, αλλά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γλώσσα πανέ σε μπαχαρένιο κουρκούτι με ιδιαίτερη σος γιαουρτιού

  Το πανάρισμα στα φιλέτα χαρίζει όχι μόνο χρυσαφένιο χρώμα αλλά και πλούσιο άρωμα. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 1 ώρα, Τηγάνισμα: περίπου 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Εύκολες συνταγές με σπανάκι

  Ξέρετε ότι είναι θρεπτικό και νόστιμο, αλλά δεν ξέρετε τι να το κάνετε, πέρα από σπανακόπιτα (που έχει μπελά), σπανακόρυζο (που δε σας αρέσει) και σαλάτα (που είναι για τις...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά finger food

  Μια βραδιά στο σπίτι με φίλους που… προσέχουν ή μια βραδιά μόνος/η σας παρέα με ένα ωραίο κρασί, το οποίο θέλετε πάση θυσία να απολαύσετε ανεξαρτήτως διατροφής. Όπως και αν σας...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαδερές αγκινάρες γεμιστές με κουκιά και ολίγον ρύζι

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 35΄-  40΄ Υλικά (για 6 άτομα) 12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες 500 γρ. φρέσκια κουκιά, καθαρισμένα από τα λουβιά τους (κρατάμε μόνο τους...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παστουρμαδόπιτα με λιαστή ντομάτα και φέτα

  Εκλεκτός μεζές για μερακλήδες, ιδανικός για ούζο ή τσίπουρο, αλλά και για μπίρα. Προετοιμασία: 10΄ Μαγείρεμα: περίπου 15΄ Υλικά (για 4 άτομα) 2 κουτ. σούπας βούτυρο (κατά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Θα σου κάνω μακαρόνια (και όχι μόνο) με κιμά!

  Σπιτική μακαρονάδα με κιμά, φοβερά σουτζουκάκια, απίστευτη κιμαδόπιτα, ρολό με μελωμένες πατάτες και λαχταριστό χειροποίητο burger. Αν δεν σας τρέχουν ακόμα τα σάλια, δοκιμάστε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Cronut από τη Νέα Υόρκη

  Το όνομά τους βγαίνει από το κρουασάν και το ντόνατ. Αποτελεί δημιουργία του Ντομινίκ Ανσελ, ιδιοκτήτη του ομώνυμου bakery στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει κάνει πάταγο. Ουσιαστικά,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή για λιγκουίνι διαίτης!

  Απαιτούμενος χρόνος: 12 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη Υλικά 500 γραμμάρια λιγκουίνι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι 1 λεμόνι (θα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τάρτα με κοτόπουλο, καρύδια και ρόδι

  Προετοιμασία: 20΄ Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα Υλικά (για ταρτιέρα 26 εκ.) 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας ή κουρού 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 250 ml γάλα φρέσκο 250 ml κρέμα γάλακτος 60 γρ. κορν...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς: Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη

  Απαιτούμενος χρόνος: 8 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσης 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα

  Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄ - 60΄ Ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά του ταψιού, υποκύπτει στη γοητεία του πιο εθιστικού υλικού της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής. Υλικά (για 12 μερίδες) ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχταριστές πατάτες φούρνου με σπιτική σως αλφρέντο

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 4-6 άτομα Για τις πατάτες 2 κιλά κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες 2 εκ. πάχος ¼ φλιτζάνι φρέσκα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πότε οι άνθρωποι άρχισαν να τρώνε βρασμένα χόρτα

  Η αρχαιότερη ένδειξη για το μαγείρεμα φυτών βρέθηκε σε κεραμικά ηλικίας άνω των 10.000 ετών στη Σαχάρα. Η αρχαιότερη άμεση ένδειξη για το μαγείρεμα φυτών ώστε να καταναλωθούν ως τροφή...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πρωτοχρονιά 2017: 5 εύκολα ορεκτικά για το εορταστικό τραπέζι

  Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την Πρωτοχρονιά και εσύ ακόμα να βρεις πoιο ορεκτικό θα συνοδεύσει τέλεια το μενού του εορταστικού τραπεζιού; Δες 5 εύκολα και γρήγορα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Βασιλόπιτα: Δύο συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τη «βασίλισσα» της Πρωτοχρονιάς

  Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει και οι νοικοκυρές ήδη «ξεσκονίζουν» τα τετράδια των συνταγών τους για να κάνουν την προετοιμασία τους για την...