ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού

  Προετοιμασία-παρασκευή: 15΄, Αναμονή: 30΄ Υλικά (για 1 μωσαϊκό) 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη 5 κουτ. σούπας κακάο 250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.) 1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα 2 κουτ. σούπας...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Νηστήσιμος χαλβάς μαρμπρέ

  Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 30΄, Κόστος παρασκευής: 4 € Υλικά (για 8 - 12 μερίδες) 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί 2/3 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό Σιρόπι 4 φλιτζ....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχταριστές συνταγές με σύκα

  Φρούτο συμβολικό – στην αρχαία Ελλάδα συνδεόταν με τη γονιμότητα και τη μητρότητα – φρούτο νόστιμο, με χαρακτηριστική «σιροπιαστή» γεύση, φρούτο καλοκαιρινό.  Τα σύκα είναι...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπάρες σοκολάτας με βρώμη και γλυκό του κουταλιού

  Προετοιμασία–παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα Υλικά (για 4 - 6 μπάρες) 150 γρ. βρώμη 300 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο 100 γρ. γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τουρλού κατσαρόλας με αγκινάρες, αρακά, πατάτες και μυρωδικά

  Προετοιμασία: 10΄  Μαγείρεμα: 30΄ Υλικά (για 4 άτομα) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα 60 ml ελαιόλαδο 1 πακέτο κατεψυγμένες αγκινάρες (στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σοκολατένιο σάμαλι

  Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 25΄ Υλικά (για 12 κομμάτια) 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό 6 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 5...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα από κάππαρη και μέλι

  Προετοιμασία: 5΄,  Τηγάνισμα: περίπου 25΄ Υλικά (για 4 άτομα) 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, βάρους περίπου 200 γρ. η καθεμία και πάχους περίπου 2 εκ. 1½ κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σούπερ καλοκαιρινές συνταγές με σταφύλι

  Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι το υπέροχο γλυκό του κουταλιού και των μαμάδων μας. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό. Ιδού μερικές σούπερ πρωτότυπες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σάλτσα γραβιέρας για πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας

  Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά 325 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη 150 ml γάλα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού

  Χρησιμοποιώ το λάδι που περίσσεψε από τη συνταγή χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  σουρώνοντάς το από το ταψί. Προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω.  Πλένω καλά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τηγανητά κολοκυθάκια με μπολονέζ

  Ετοιμάζω μια μπολονέζ με αρνίσιο κρέας: Ψιλοκόβω με κοφτερό μαχαίρι 600 γρ. αρνίσιο κρέας, μέχρι να γίνει σαν χονδροκομμένος κιμάς. Ψιλοκόβω 1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 1/2 κλωνάρι σέλινο και 1...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαχανικά τουρλού (μπριάμ)

  Η εκδοχή που μας είχε δώσει η Εύη Βουτσινά περιέχει μία χούφτα μπάμιες και μανιτάρια. Η λογική απλή: στο μπριάμ βάζουμε ό,τι λαχανικό μάς βρίσκεται. Κάτι που έκαναν και οι παλιές...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τσιπούρες στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά, λαδολέμονο άνηθου και κολοκυθοσαλάτα

  Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 15΄ - 17΄ Εκτός από τσιπούρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαβράκια ή φαγκριά ή μικρές σφυριδούλες, μια και όλα έχουν παρόμοιο βάρος. Επίσης, αντί για τα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπέργκερ με πορτομπέλο, κασέρι και αγιολί

  Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 30΄,Ψήσιμο: 10΄  Υλικά (για 4 μπέργκερ) 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο 2 κουτ. σούπας ξίδι 50 ml ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχάρι γιουβέτσι με χυλοπίτες

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 2 ώρες, Ψήσιμο: 20΄- 30΄, Αναμονή: 20΄ Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση «σπαλομίτα», που είναι ένα πολύ ζουμερό και νόστιμο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ντομάτες γεμιστές με ρικότα από την Ιταλία

  Σερβίρεται σε όλη την Ιταλία, ως ορεκτικό. Γεμίζουμε μικρές ντομάτες από τσαμπί, όπως της ποικιλίας Lucia που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, με λευκά τυριά για ένα πρωτότυπο πρώτο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

«Σαγανάκι» φούρνου με φέτα, λιαστές ντομάτες και καυτερό μπούκοβο

  Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 10΄ - 12΄ Υλικά (ορεκτικό για 4 άτομα) 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο 1/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, καβουρδισμένο για 2 - 3 λεπτά σε ένα...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο μαγειρευτό με σάλτσα φέτας και σαφράν

Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 1 ώρα Η φέτα έχει δυναμική παρουσία στη γεύση του φαγητού, γι' αυτό προτείνω να βάλετε μπόλικο σαφράν. Αν διστάζετε ή φοβηθείτε...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα

  Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 40΄ Υλικά (μεζές για 4 άτομα) 50 ml ελαιόλαδο 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ. 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Τούρτα μπανόφι με digestive

  Προετοιμασία: 30΄ / Βράσιμο: 2½ ώρες / Αναμονή: 2½ ώρες   Υλικά (για 6 - 8 μερίδες) 2 κουτιά (των 397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο 1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα digestive 1/2 πακέτο (100 γρ.) μπισκότα digestive σοκολάτα 150 γρ....