ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ

4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι

Σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Έχει συνήθως γεύση φρούτου, είναι δροσερό και ελαφρύ. Θυμάσαι να προσπαθείς να το φας γρήγορα για να μη λιώσει, θυμάσαι και τον παράξενο πόνο...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο, με βαλσαμικό ξίδι και κρούστα μυρωδικών

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: 20΄,Ψήσιμο: 35΄ - 40΄   Υλικά (για 4 άτομα) 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, περίπου 300 γρ. η καθεμία, από σπάλα 3 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές ροδέλες 2...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Noodles με γαρίδες και αυγό

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 200 γρ. νουντλς ρυζιού βερμιτσέλι (πολύ λεπτά, σαν μαλλιά αγγέλου) ή άλλα της αρεσκείας μας 300 γρ. γαρίδες (καθαρό βάρος)...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα: 20΄ Υλικά (για 4 άτομα) 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο   1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Φαρφάλες με κεφτέδες κοτόπουλου

Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: 40΄ Μαγείρεμα: περίπου 45΄Θερμίδες: 550 η μερίδα Υλικά (για 4 άτομα) 1 πακέτο φαρφάλες αλάτι Για τη σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα με το χυμό...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κεφτεδάκια γαλοπούλας στο γκριλ με σάλτσα μπίρας

Σάλτσα: 35΄ - 40΄, Αναμονή στο ψυγείο: 40΄ Ψήσιμο: 10΄ - 12΄ Ο κιμάς πουλερικών (κοτόπουλου και γαλοπούλας) μας δίνει μείγματα ιδιαίτερα κολλώδη που δουλεύονται δύσκολα και...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Προδημοσίευση: Ριγκατόνι με γαρίδεs, φασολάκια και αρακά

  Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον καινούργιο Γαστρονόμο που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 15΄ - 20΄   Υλικά (για 4...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Φαλάφελ με σάλτσα αβοκάντο

  Υλικά (για 18 κομμάτια) Για τα φαλαφελ 1 φλ. ρεβίθια 1-2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 4 σκελίδες σκόρδο ½ φλ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα  ½ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε κόλιανδρο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού

  Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: 2 ώρες Ψήσιμο: 18΄-20'     Υλικά (για 8-10 τμχ.) 1 κιλό μπούτι (ή σπάλα) από αρνάκι γάλακτος, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ. Για τη μαρινάδα λιωμένες σκελίδες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Νόστιμες και λαχταριστές ταλιατέλες με σπανάκι και καπνιστό σολομό

  Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 2 άτομα 250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι 60 γραμμάρια...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Aρωματικό μπέργκερ με κιμά αρνιού

Εύκολο / Προετοιμασία: 15, Ψήσιμο: 7΄- 8΄  Υλικά (για 4 μπέργκερ): 500 γρ. αρνίσιος κιμάς από σπάλα 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδου,...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοπανάκια με άλειμμα ροκφόρ

  Δύσκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 30΄  Υλικά (για 4 άτομα) 12 κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από το μπούτι. Εναλλακτικά, μπορούμε να πάρουμε φτερούγες) 100 γρ....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά χωρίς μυστικά

Μπόλικα κρεμμύδια, άφθονος δυόσμος και ωμή γέμιση (όχι σοταρισμένη) είναι τα μυστικά για τέλεια γεμιστά.  Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα Υλικά (για 4-6 μερίδες) 3 μέτριες...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Φέτες σφυρίδας με πατατοσαλάτα

Μύρισε καλοκαιράκι και τι καλύτερο από ψαράκι με δροσερή και χορταστική σαλάτα. Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 40΄, Ψήσιμο: 10΄ Υλικά (για 4 άτομα) 1 μεγάλο αγγούρι (ή 2 - 3 μικρά) 700 γρ....

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαδένια πίτσα, η ελληνική

Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο (εξαιρετική βέβαια κάνουν και στη Μήλο και γενικά στις Κυκλάδες), με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά: ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Λαδένια πίτσα, η ελληνική

Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο (εξαιρετική βέβαια κάνουν και στη Μήλο και γενικά στις Κυκλάδες), με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά: ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοσχάρι μαγειρευτό με αρακά και δυόσμο

Μέτριας δυσκολίας  / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 40΄    Υλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ. 4 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα και...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Χταπόδι ψητό στη γάστρα από την Κάσο

Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα Η Νένα Ισμυρνόγλου δοκίμασε αυτήν τη συνταγή στην Κάσο πριν από χρόνια και την έφτιαξε η ίδια για πρώτη φορά στο εστιατόριο Μilos στη Νέα Υόρκη. Υλικά...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σουσαμένια σουβλάκια κοτόπουλου

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄ Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα Ψήσιμο: 12΄ - 16΄ Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 1 κιλό φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 - 3 εκ. 100 ml κονιάκ 100 ml...

ΚΟΥΖΙΝΑ

Σαλάτα caprese με φράουλα και bocconcini

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο 1½ κούπα τυρί bocconcini μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες 2...