Συνέντευξη- Νόστιμες και Υγιεινές συνταγές

Αυτήν την εβδομάδα φιλοξενείται στην στήλη «Περί Ορέξεως», το foodblog

Νόστιμες και υγιεινές συνταγές (healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr)! Ιδιοκτήτρια της μια εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού.

Όπως, δηλώνει και το όνομα, νόστιμες, αλλά και υγιεινές είναι οι συνταγές που σερβίρονται στο μπλογκ! Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι διαφορετικό το όνομα, όταν η κ. Ευαγγελία Βλασσοπούλου, ιδιοκτήτριά του, πιστεύει βαθιά πως είμαστε οι επιλογές μας όσον αφορά το φαγητό και πως ό, τι είναι υγιεινό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι άνοστο ή βαρετό!

Για να δούμε, λοιπόν, τι άλλο έχει να μας πει η ιδιοκτήτρια του «Νόστιμες και υγιεινές συνταγές»…

 

  1. Λίγα λόγια για μένα:

Ονομάζομαι Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Έχω σπουδάσει πληροφορική και εργάζομαι ως αναλυτής/προγραμματιστής. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα τρίχρονο κοριτσάκι.

  1. Στην καθημερινότητά μου..

Η καθημερινότητα μου, όπως και όλων των εργαζόμενων μαμάδων, περιλαμβάνει αρκετή κούραση και τρέξιμο. Προσπαθώ να μη χάνω το στόχο μου, ο οποίος είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την οικογένεια μου

  1. Στον ελεύθερό μου χρόνο…

Μου αρέσει πολύ η γυμναστική, η μαγειρική, η δημιουργία με τα χέρια, το θέατρο και η λογοτεχνία.

  1. Όλα ξεκίνησαν..

Δημιούργησα το blog με σκοπό να έχω συγκεντρωμένες όλες τις συνταγές μου. Δεν είχα κάποιο στόχο.

  1. Το όνομα του μπλογκ…

Νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Διότι οι υγιεινές συνταγές αν υπάρχει μεράκι είναι πολύ νόστιμες. Το ξεκίνησα πριν από 7 χρόνια, τότε που ακόμα δεν ήταν διαδεδομένο το foodblogging.

  1. Μέσα από το μπλογκ…

Στόχος μου είναι να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι με πιο υγιεινές συνταγές και σιγά –σιγά να τις εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή

  1. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;

Η κάθε ανάρτηση για να δημοσιευτεί θέλει 2 ώρες περίπου (επεξεργασία φωτογραφιών, συγγραφή, στήσιμο για φωτογράφιση)

  1. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…

Με πολύ εξάσκηση, διάβασμα και μελέτη συνταγών και τεχνικών

  1. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…

Σε ένα ριζότο με μανιτάρια και μαύρη τρούφα

  1. Το αγαπημένο μου φαγητό:

Είναι πολλά, δυσκολεύομαι να διαλέξω μόνο ένα. Αν, πρέπει να το κάνω αυτό, τότε σίγουρα είναι ένα μυρωδάτο καλοκαιρινό τουρλού με φρέσκιες μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτα, δυόσμο και φέτα)

  1. Το αγαπημένο μου γλυκό:

Σπιτικό cheececake με μπισκότα κανέλας και μαρμελάδα άγρια μύρτιλα

  1. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο…

Προτιμώ τις αλμυρές γεύσεις. Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ λαχανικά εποχής σε όλες τις συνταγές.

  1. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..

Ξερό κρεμμύδι. Η γεύση του είναι αναντικατάστατη

  1. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας;

Στο συνδυασμό όλων των προαναφερθέντων και όχι μόνο. Σχεδόν πάντα, η συνταγή ολοκληρώνεται πρώτα στο μυαλό μου και μετά υλοποιείται στη κουζίνα. Με ιντριγκάρει να έχω πολλές παραλλαγές για κάθε συνταγή. Τις φακές για παράδειγμα τις κάνω με τουλάχιστον 5 διαφορετικούς τρόπους.

  1. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές;Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;

Όλες οι συνταγές είναι δικές μου. Αν έχω πάρει έστω και την παραμικρή ιδέα από κάπου, το αναφέρω πάντα στο τέλος της συνταγής. Μου έχει τύχει όμως αρκετές φορές να σκεφτώ κάτι, να το φανταστώ και τελικά να το έχουν κάνει πριν από μένα. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν οι αλμυρές βάφλες με φέτα.

  1. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για..

Θα ήθελα να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και εμπειρία στην ασιατική κουζίνα, στον τρόπο μαγειρέματος και στους συνδυασμούς υλικών

  1. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..

Από πολύ μικρή, όταν δοκίμαζα ένα φαγητό και μου άρεσε ρωτούσα «πως το έκανες». Ήδη είχα ξεκινήσει να μαγειρεύω πριν τελειώσω το δημοτικό

  1. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;

Να μην το βλέπεις σαν ρουτίνα αλλά ένα είδος φροντίδας του εαυτού σου και των ανθρώπων για τους οποίους μαγειρεύεις

  1. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με…

Μου αρέσει πολύ η κατασκευή αντικειμένων και όχι μόνο. Το να φτιάχνω τα πάντα με τα χέρια μου. Αυτό μπορεί να είναι η βάφτιση και τα γενέθλια της κόρης μου, ένα πλεκτό κασκόλ, κατασκευές για τη διακόσμηση του σπιτιού κλπ. Όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά, μπορείτε να τα δείτε στο blogμου, «Καλλιτεχνικές Δημιουργίες», http://all-about-arts-gr.blogspot.gr/

  1. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν…

Η είσοδος μου στη κουζίνα έγινε για τα καλά όταν πήγαινα πρώτη λυκείου. Τότε, τα Χριστούγεννα ξεκίνησε μια παράδοση η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Είχα καλέσει τους φίλους μου να στολίσουμετο δέντρο και μου είπαν να μαγειρέψω εγώ. Θυμάμαι πόσο πολύ είχα αγχωθεί. Ήθελα τόσο πολύ να τους ευχαριστήσω. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, κάθε χρόνο στολίζουμε το δέντρο όλοι μαζί και πάντα τους υποδέχομαι με ένα τεράστιο μπουφέ ώστε να ικανοποιήσω όλα τα γούστα

  1. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;

Όχι, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα τέτοιου είδους εμπειρία.

  1. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση;

Μου αρέσουν αυτές οι εκπομπές. Θα ήθελα να είχα χρόνο να τις παρακολουθώ. Νομίζω ότι, αν κάποιος δώσει προσοχή, έχει να πάρει πολλά πράγματα (συμβουλές, τεχνικές). Το αρνητικό είναι ότι «προωθούν» και μας κατακλύζουν με υλικά τα οποία περιέχουν πολλά λιπαρά, έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία φορτώνουν με βλαβερές ουσίες τον οργανισμό μας. Καταλαβαίνω όμως, ότι είναι αναγκαίο, διότι αν δεν υπήρχαν αυτές οι εταιρείες δε θα υπήρχαν οι εκπομπές. Με θυμώνει όμως να βλέπω τίτλους «συνταγές για παιδιά» και να αναφέρονται σε σφολιάτες, βούτυρο, μπέικον, κρέμα γάλατος, ζάχαρη ….

  1. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ, ακούω και εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…

Είναι ο ΕυτύχηςΜπλέτσας. Δεν έχω παρακολουθήσει την εκπομπή του διότι εργάζομαι εκείνη την ώρα. Όσο τον «γνωρίζω» όμως μέσω του Site που διατηρεί, μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση. Υπάρχει ποικιλία στις συνταγές του, είναι σχετικά υγιεινές και θεωρώ ότι έχει εντυπωσιακό βιογραφικό.

  1. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε;

Θα ήθελα να αποκτήσουν οι άνθρωποι σωστές διατροφικές συνήθειες. Να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή φαγητού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιπποκράτης υποστήριζε «Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου», «Το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου».

Θα ήθελα οι άνθρωποι λοιπόν, στην στροφή τους αυτή, να εμπιστευτούν τις συνταγές μου, να διαπιστώσουν πόσο νόστιμα μπορεί να είναι τα φαγητά που δεν κολυμπάνε σε βούτυρο και λάδι.

Νομίζω ότι το πιο ευφάνταστο όνειρο θα ήταν η συγγραφή ενός βιβλίου.

  1. Food blogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που θα κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;

Όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες, νόστιμες και στηρίζονται στη μεσογειακή διατροφή, η οποία, αποδεδειγμένα είναι η καλύτερη διατροφή, την οποία μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Όταν λοιπόν κάποιος επισκεφτεί το blogμου, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να βρει τις κλασικές συνταγές με πιο ελαφρύ τρόπο μαγειρεμένες αλλά και λίγο «πειραγμένες». Υπάρχει εναλλακτική πρόταση σχεδόν για όλα τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει να τρώμε κοκκινιστά.

 

  1. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;

Φροντίζω την υγεία μου και της οικογένειας μου. Δείχνω την αγάπη μου έμπρακτα.

 

  1. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..

Είμαστε οι επιλογές μας.

 

  1. Το μότο σας για την μαγειρική…

Δείξε μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι.

 

Η κ. Ευαγγελία Βλασσοπούλου δέχτηκε πρόθυμα να μοιραστεί μαζί μας μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή από το μπλογκ της. Μια υπέροχη Πιπερόπιτα με γιαούρτι (της τεμπέλας)!

Την συνταγή θα την βρείτε εδώ!

 

Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και τον χρόνο σας,

Τσαλκιτζή Δήμητρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ