Fudge με nutella και σοκολάτα- από το foodblog «The one with all the tastes»

Η Ερμιόνη Τυλιπάκη από το «The one with all the tastes» μοιράστηκε μαζί μας μιασυνταγή για Fudge! Κι όχι απλά σοκολατένια…. Fudge με nutella και σοκολάτα!

Μια συνταγή αφιερωμένη σε όλους τους chocoholics που σίγουρα είμαστε πολλοί!

Εύκολη, γρήγορη, με λίγα υλικά και κυρίως… με γεύση που δεν ξεχνιέται εύκολα!

 

 

Προετοιμασία:10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

 

Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.

 

Υλικά:

  • 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

  • 110 γραμμ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του σκεύους

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 300 γραμμ. nutella ή μερέντα

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.

  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  3. Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ.

  4. Ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

  5. Μόλις το fudge είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε ορθογώνια σοκολατάκια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ