Συνέντευξη από το food blog «The one with all the tastes»

«Ήμουν 10-11 χρονών, ήταν Κυριακή και ετοίμασα πρωινό για τον μπαμπά μου.
Η αντίδραση του με έκανε να φουσκώσω από περηφάνια και να νιώσω ότι είχα ετοιμάσει το πιο νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Και κάπως έτσι γεννήθηκε για την Ερμιόνη Τυλιπάκη η μεγάλη αγάπη για την κουζίνα και την μαγειρική η οποία μετέπειτα την οδήγησε στην δημιουργία του δικού της foodblogμε όνομα «The one with all the tastes» (http://theonewithallthetastes.com) ! Το όνομα ασυνήθιστο και ίδια μας εξηγεί ακριβώς την αφορμή έμπνευσής του, αλλά και το πώς ξεκίνησαν όλα.

Ένα μπλογκ ιδιαίτερο, προσεγμένο, με όμορφες φωτογραφίες (δεν είναι βέβαια καθώς η Ερμιόνη λατρεύει την φωτογραφία) που δεν περνάει απαρατήρητο κι αυτό φαίνεται άλλωστε από την ανταπόκριση που έχει από τους αναγνώστες του. Σε αυτό θα βρει κανείς κυρίως εύκολες, έξυπνες και πρωτότυπες συνταγές.

Αγαπημένες γεύσεις της Ερμιόνης η σοκολάτα και η μερέντα. Κι αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως έχει εκδόσει και το δικό της βιβλίο με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2014 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πάμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε, έστω και μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές, την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το μπλογκ της. Λίγες οι γραμμές μα ακτινοβολούν μια δόση θετικότητας και φιλικότητας από μέρους της Ερμιόνης, ενώ παράλληλα διατυπώνουν και την μεγάλη αγάπη της για την μαγειρική! Ας συνεχίσουμε μαζί παρακάτω…

 

  1. Λίγα λόγια για μένα:
    Είμαι η Ερμιόνη… σύζυγος και μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών, Χημικός μηχανικός στο επάγγελμα και foodblogger στην καρδιά.

 

  1. Στην καθημερινότητά μου..
    Η καθημερινότητα μου περνάει με μένα να εύχομαι να είχα λίγο περισσότερο χρόνο… εργάζομαι βλέπετε στον ιδιωτικό τομέα και είμαι μαμά δύο αεικίνητων μικρών ζουζουνιών, οπότε η εβδομάδα μου κυλάει εξαιρετικά γρήγορα.

 

  1. Στον ελεύθερό μου χρόνο…
    Περνώ όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, κυκλοφορώ με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι αποθανατίζοντας οτιδήποτε μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή, ονειρεύομαι το επόμενο ταξίδι μου, κάνω στόχους και σχέδια για το μέλλον (όχι το πολύ μακρινό ωστόσο), ακούω πολλή μουσική, πηγαίνω σινεμά… και φυσικά μαγειρεύω!

 

  1. Όλα ξεκίνησαν..
    Όταν γέννησα την πρώτη μου κόρη, έμεινα στο σπίτι με άδεια μητρότητας. Μετά από 3 μήνες συνεχούς απασχόλησης με ένα καινούριο μωράκι, ένιωσα ότι χρειαζόμουν μια απασχόληση προκειμένου να διοχετεύω την ενέργεια και τη δημιουργική μου διάθεση.
    Η μαγειρική, η φωτογραφία και το γράψιμο μου άρεσαν ανέκαθεν. Ένα απόγευμα, καθισμένη όπως ήμουν μπροστά στον υπολογιστή μου, άναψε μια μικρή λαμπίτσα στο μυαλό μου και σκέφτηκα ότι με το foodblogging μπορώ να συνδυάσω και τις τρεις παραπάνω δραστηριότητες.

 

  1. Το όνομα του blog
    Η αγαπημένη μου σειρά είναι τα Φιλαράκια.
    Εάν την παρακολουθούσατε, ίσως να θυμάστε ότι όλα τα επεισόδια είχαν τίτλους της μορφής «Theonewith…», «Theonewhere…» κλπ.
    Theonewithallthetastes λοιπόν! Ένα blog που έχει λίγο από όλες τις γεύσεις και όνομα που αποτελεί έναν κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής στην αγαπημένη μου σειρά.

 

  1. Μέσα από το blog
    Εκφράζομαι και επικοινωνώ.
    Εκτονώνω τις δημιουργικές μου ανησυχίες προσπαθώντας παράλληλα να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος/μαγείρισσα/φωτογράφος.

 

  1. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο blog;
    Καθημερινά πολύ λίγη, καθώς δεν μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις. Να πω μιάμιση ώρα;
    Τα σαββατοκύριακα ασχολούμαι λίγο περισσότερο ωστόσο.Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα foodblogger, αλλά πραγματικά κάνω ότι μπορώ με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή μου.

  2. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…
    Αρχικά από τη μαμά και τη γιαγιά, εξαιρετικές μαγείρισσες και οι δύο, δίπλα στις οποίες έχω περάσει άπειρες ώρες παρατηρώντας και ρωτώντας.
    Επίσης μετά από πολύ διάβασμα και παρακολουθώντας σεμινάρια μαγειρικής με κάθε ευκαιρία.

 

  1. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…
    Στη σοκολάτα και τη μερέντα… σε ένα μπισκότο που έχει μόλις βγει από το φούρνο.
    Στα fudge. Σε ένα «σωστό» σουβλάκι. Σε μια τάρτα λεμονιού.

 

  1. Το αγαπημένο μου φαγητό:
    Σουβλάκι. Θα μπορούσα να τρώω καθημερινά και να είμαι ευτυχισμένη!

 

  1. Το αγαπημένο μου γλυκό:
    Παγωτό σοκολάτα, fudge και cheesecake.

 

  1. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο…
    Λατρεύω τα αρώματα της κανέλας, του μοσχοκάρυδου, του λεμονιού και του καφέ.
    Έχοντας καταγωγή από την Κρήτη, πρέπει να σας πω ότι η κρητική παραδοσιακή κουζίνα είναι η αγαπημένη μου. Και αμέσως μετά ακολουθεί η μεξικάνικη.

 

  1. Στη μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά…
    Λαχανικά, τυριά, λεμόνι, μοσχοκάρυδο και κανέλα.

 

  1. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας;
    Μου αρέσουν τα φαγητά που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και που παράλληλα έχουν μια ιδιαιτερότητα ή πρωτοτυπία αν θέλετε.
    Και που απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια. Οι περισσότερες συνταγές που παρουσιάζονται στο blog στηρίζονται στην παραπάνω φιλοσοφία.

 

  1. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές;Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;
    Δύσκολο να απαντήσω… συνήθως θα δω μια συνταγή σε κάποιο blog μαγειρικής, βιβλίο ή περιοδικό και θα την τροποποιήσω -από λίγο ως πολύ- ούτως ώστε να την προσαρμόσω στα δικά μου γευστικά γούστα.
    Παρόλα αυτά, δύο συνταγές που τις θεωρώ δικές μου είναι ένα πλούσιο τραχανότο με κοτόπουλο και σπανάκι και οι μπάρες δημητριακών που έφτιαξα με σοκολάτα, φουντουκόπαστα και cranberries.

 

  1. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για…
    Κυρίως τεχνικές που μπορούν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή μου στην κουζίνα και εμένα την ίδια πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη μαγείρισσα.

 

  1. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για τη μαγειρική;
    Δεν έχω κάποιο μυστικό είναι η αλήθεια! Περισσότερο συμβουλή αν θέλετε… να μαγειρεύετε πάντα με αγάπη και μεράκι!

 

  1. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν…
    …έφτιαξα το πρώτο μου τηγανητό αυγό.
    Ήμουν 10-11 χρονών, ήταν Κυριακή και ετοίμασα πρωινό για τον μπαμπά μου.
    Η αντίδραση του με έκανε να φουσκώσω από περηφάνια και να νιώσω ότι είχα ετοιμάσει το πιο νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

  1. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;
    Τον Οκτώβρη του 2012 το πιάτο μου «Bluecheeseandbaconchickenburger» διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τα TGI Friday΄s και τα Greek food blogs. Συνταγές μου δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cook Craft Create, ενώ έχουν φιλοξενηθεί και στο περιοδικό Αλάτι & Πιπέρι.
    Τον Οκτώβρη του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με τίτλο «Στην κουζίνα των γεύσεων».

  2. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε;
    Θέλω να δοκιμάσω όσο το δυνατόν περισσότερα άγνωστα προς εμένα υλικά, να κατακτήσω νέες τεχνικές.
    Να βελτιωθώ στο foodstyling και τη φωτογράφιση του φαγητού.
    Και να αρθρογραφώ σε περιοδικά μαγειρικής.

 

  1. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας blog να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;
    Πράγματι στις μέρες μας υπάρχουν και πολλά και αξιόλογα foodblogs. Δεν θα έλεγα ότι τίθεται θέμα επιλογής πάντως.
    Νομίζω ότι αυτό που κάνει ταtastes ένα ενδιαφέρον foodblog είναι ο συνδυασμός εύκολων και πρωτότυπων συνταγών με προσωπικές σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες καθημερινές (όμορφης) τρέλας με τις οποίες οι αναγνώστες ταυτίζονται και νιώθουν με τη σειρά τους την ανάγκη να μοιραστούν και να επικοινωνήσουν.

 

  1. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;
    Δοκιμάζω, αισθάνομαι, χαλαρώνω, ενθουσιάζομαι, ανυπομονώ, εκτονώνομαι, δημιουργώ, εκφράζομαι…

 

  1. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας…
    Ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου.

 

  1. Το μότο σας για την μαγειρική…
    Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις. Και να μαγειρεύεις πάντα με αγάπη.

 

Η κ. Ερμιόνη Τυλιπάκη μοιράστηκε μαζί μας μια υπέροχη, γλυκιά συνταγή! Είναι τα αγαπημένα τηςfudgeμε nutella και σοκολάτα. Όπως μας είπε, είναι πανεύκολα, εθιστικά και συνδυάζουν τις δύο μεγάλες αγάπες της… την σοκολάτα και τη nutella!

Για την συνταγή, πατήστε εδώ!

 

 

Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και τον χρόνο σας,

Τσαλκιτζή Δήμητρα,  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ