Σάντουιτς με χούμους, ψητά λαχανικά και κατίκι - γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

Ένα λαχταριστό σάντουιτς που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

Με φρέσκα λαχανικά που «ξαπλώνουν» αναπαυτικά σε μια γενναιόδωρη στρώση χούμους που συνοδεύεται με κατίκι. Η γεύσεις του είναι πλούσιες, όπως και τα αρώματά του.

Φρυγανίστε το ψωμί για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση!

Νομίζω ότι θα ταίριαζε εξαιρετικά ένα γευστικό ψωμί ολικής…

Η συνταγή είναιαπότο blog “The one with all the tastes”

Δοκιμάστε το!

Υλικά

·         3 φρατζόλες τσιαμπάτα

·         2 στρογγυλά κολοκυθάκια, σε ροδέλες

·         1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, σε ροδέλες

·         2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες

·         2 μεγαλούτσικες πατάτες

·         250 γραμμ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες

·         αλάτι, πιπέρι

·         4 κουταλιές ελαιόλαδο

·         200 γραμμ. Κατίκι

 

Για το χούμους:

·         400 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα

·         3 κουταλιές ελαιόλαδο

·         3 κουταλιές ταχίνι

·         2 σκελίδες σκόρδο

·         4-5 κουταλιές νερό

·         χυμό από 1 ½ λεμόνι

·         αλάτι, πιπέρι

·         ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση

1.      Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

2.      Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8’. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

3.      Απλώνουμε τη μισή ποσότητα των λαχανικών στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ραντίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

4.      Ψήνουμε τα λαχανικά για 30’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

5.      Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των λαχανικών.

6.      Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το χούμους. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα που θυμίζει αλοιφή.

7.      Κόβουμε το ψωμί οριζόντια στη μέση και αλείφουμε με χούμους το ένα κομμάτι. Τοποθετούμε διαδοχικά την πατάτα, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια και το κατίκι.

8.      Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμί και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναιαπότο blog “The one with all the tastes”

 

Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ