Βέροια - Γέφυρα Κούσιου - Μαρκούλης: 'Για τα...μπαζα' (βίντεο)

Μέσα σε διαξιφισμούς και τόνους που ανέβηκαν πολύ ψηλά, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτερας.

Το θέμα αφορούσε την "Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ‘ Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου’ & εξέταση της από 29/7/2016 ενστάσεως της εταιρείας ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΤΕΒΕ αναδόχου του έργου" και τελικά ψηφίστηκε μόνο από τη συμπολίτευση, μετά από ένα μπαράζ έντασης και διατύπωσης θέσεων που καθιστούν πλέον την κατάσταση σε οριακό σημείο.

Ο Αντώνης Καγκελίδης υπογράμμισε ότι δε θέλει και πάλι να επιβεβαιωθεί ως "Κασσάνδρα" ή "προφήτης" και έκανε αναφορά στις θέσεις του κ. Δάσκαλου που δικαιώθηκαν και στη στάση άλλων, που ζητούσαν "κεφαλή επι πίνακι"...

Μάλιστα άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για το πως γίνεται ο χειρισμός σε σχέση με τις ρήτρες.

Όμως  η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν ο κ. Μαρκούλης παρουσιάζοντας μια σειρά στοιχεία και νομικές διατάξεις που οδηγούν την υπόθεση κυριολεκτικά στα ...μπάζα.

Ο κ. Μαρκούλης επικαλέστηκε έγγραφο του κ. Λαζαρίδη όπου αναφέρεται ότι η "ποιότητα χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε στο έργο είναι πολύ υποδεέστερη της προβλεπόμενης από την μελέτη"...

Μάλιστα ο κ. Μαρκούλης χρησιμοποίησε τη λέξη "δολίως", αναφερόμενος στους χειρισμούς του κ. Λαζαρίδη σε ό,τι αφορά την προσφυγή του Δήμου στα δικαστήρια, όπου τελικά αποδείχθηκε ότι ο Δήμος Βέροιας είχε δίκιο στις αιτιάσεις που προέβαλε.

Τόνισε ότι παρέτεινε οριακά το χρόνο προσφυγής παρά την πίεση που δεχόταν από το νομικό σύμβουλο του Δήμου για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαρκούλης συνέχισε να μιλάει και μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου από τον κανονισμό χρόνου όταν τον διέκοψε ο κ. Βοργιατζίδης λέγοντας του να πάει στον εισαγγελέα και να καταθέσει όσα έχει.

Εκεί ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι, καθώς ο κ. Μαρκούλης αντέτεινε ότι η υπόθεση είναι ήδη στον εισαγγελέα και μέσα σε φωνές ακούστηκε να λέει "είστε ήδη υπόδικοι"!!!!

Δείτε το απόσπασμα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στο βίντεο:


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ