Διαγωνισμός προμήθειας αντιδραστηρίων με το βλέμμα στους ασθενείς με AIDS

 

Μια πρώτη ουσιαστική λύση για τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS προωθούν το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από σειρά καταγγελιών που έγιναν τους τελευταίους μήνες για έλλειψη αντιδραστηρίων που διενεργούν ανοσολογικούς ελέγχους και συγκεκριμένα τη μέτρηση ιικού φορτίου και γονοτυπικής αντοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως προχωρεί άμεσα στη χρηματοδότηση τεσσάρων Εργαστηρίων-Κέντρων Αναφοράς, με προπληρωμή των σχετικών εξετάσεων, ενώ απ' την πλευρά του το υπουργείο Υγείας τονίζει πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός προμήθειας αντιδραστηρίων.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εταιρείες-προμηθευτές τέτοιων αντιδραστηρίων από προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχετικός διαγωνισμός, που είχε προκηρυχτεί το 2012, παρέμεινε άγονος επί τρία συναπτά έτη για να ακυρωθεί οριστικά το 2015 από την προηγούμενη διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» αντιμετωπίζει θετικά την απόφαση για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, ωστόσο τονίζει πως η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να επηρεάσει μεσοπρόθεσμα αρνητικά την πρόσβαση των ασθενών στις εξετάσεις τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η περαιτέρω κωλυσιεργία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υγείας θα μας αναγκάσει πλέον να αναζητήσουμε την προάσπιση του δικαιώματός μας στην υγεία στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

 
www.efsyn.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ