Ελαστικά αυτοκινήτων – Πότε, για πόσο και που!

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ, πότε πρέπει να γίνει αντικατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας; Όπως είναι γνωστό, η απόδοση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας είναι κρίσιμη για την ασφάλεια, τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου σας.

Τα περισσότερα ελαστικά σχεδιασμένα για να παρέχουν παρόμοιες επιδόσεις σε όλη τη ζωή τους. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο αρχίζουν να χάνουν τις επιδόσεις όσον αφορά την πρόσφυση και την ικανότητά τους στο φρενάρισμά τους.

 

Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν είναι ώρα να ξεκινήσετε τις αγορές για ένα νέο σετ ελαστικών και να αποφύγετε τις δαπάνες περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο, αλλά και πόσο συχνά να αλλάξετε ένα ελαστικό.

Πότε τα ελαστικά χρειάζονται αντικατάσταση

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κύρια λειτουργία του πέλματος ενός ελαστικού είναι να μεταφέρει το νερό κάτω από το ελαστικό για τη βελτίωση της πρόσφυσης και να αποφευχθεί η ολίσθηση σε βρεγμένους δρόμους. Τα ελαστικά καθίστανται επικίνδυνα όταν είναι φθαρμένα, και μόλις το βάθος του  πέλματος είναι κάτω  από 1,6 χιλιοστά, το ελαστικό δεν είναι πλέον ασφαλές.

Πως καταλαβαίνω ότι τα ελαστικά χρειάζονται αντικατάσταση

Κοιτάξτε το σχέδιο πέλματος. Συνήθως τα ελαστικά έχουν τα λεγόμενα «φθορά πέλματος μπαρ." Αυτές είναι μικρές γέφυρες που σχηματίζουν μεταξύ πέλματα σας. Δείτε το σχέδιο του πέλματος και θα δείτε οι απαρχές αυτών των ράβδων αρχίζουν να σχηματίζουν ανάμεσα στα πέλματα, ή τρέχει πέρα ​​από τα ελαστικά. Καθώς τα ελαστικά φθείρονται, αυτές οι ράβδοι θα γίνει στο ίδιο επίπεδο (επίπεδο ή ακόμα και) με πέλμα του ελαστικού. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα ελαστικά.

Αλλάζω ελαστικά όταν:

  • Περάσουν πάνω από 6 χρόνια, άσχετα αν έχουν φθαρεί τα ελαστικά ή όχι.
  • Παρατηρείτε δόνηση στο τιμόνι. Εάν τα ελαστικά σας είναι φθαρμένα άνισα, μπορεί να νιώσετε μια δόνηση στο τιμόνι όταν οδηγείτε.  Τα ελαστικά σας πρέπει πιθανώς να ζυγοσταθμιστούν. Αν και μετά δεν σταματήσει η δόνηση, το περισσότερο από πιθανό το ελαστικό έχει υποστεί ζημιά.
  • Αν δείτε λίγες ρωγμές στα ελαστικά σας, δεν σημαίνει ότι τα ελαστικά σας έχουν απαραίτητα ζημιά. Ωστόσο, τα ελαστικά που έχουν έντονα σημάδια διάβρωσης, μπορούν να σκάσουν ή να φύγουν από την ζάντα, προκαλώντας βλάβες ή και σοβαρό ατύχημα.

Μπορείτε στον δικτυακό τόπος www.autodoc.gr να βρείτε πολλές περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες για το θέμα, αλλά και να κάνετε συμφέρουσες αγορές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ