Αγγελική Κοτταρίδη: 'Κέντρο ερευνών το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών' - Επιστημονική ημερίδα με θέμα 'Η οθωμανική Βέροια'

"Κέντρο ιστορικών ερευνών θα γίνει το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών", τόνισε η Αγγελική Κοτταρίδη κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Η οθωμανική Βέροια: από τον μύθο στην ιστορία».
 Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας έστειλε σαφές μήνυμα, μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και στο εν πολλοίς ακατάληπτο κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας μια μέρα πριν την ημερίδα.

Ομιλητές-εισηγητές στην ημερίδα ήταν η Δρ. Ελένη Γκαρά, επίκουρη καθηγήτρια ιστορίας, με θέμα "Η Βέροια του 16ου και 17ου αιώνα από τα οθωμανικά χειρόγραφα, ο Δρ. Γεώργιος Σκιαδαρέσης, αρχαιολόγος, με θέμα "Η οθωμανική περίοδος της Παλιάς Μητρόπολης" και ο Δρ. Αντώνης Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής της οθωμανικής ιστορίας, με θέμα "Η τοπική ελίτ της Βέροιας του 18ου αιώνα: ταυτότητα, δραστηριότητες και ανταγωνισμοί".  

Παρεμβάσεις και σχολιασμούς έκανε η κ. Κοτταρίδη, όπως και το κλείσιμο της ημερίδας, ενώ για τα θέματα που αναπτύχθηκαν, υπήρξε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρισταμένους.

Η οθωμανική Βέροια από τον μύθο στην ιστορία - Ελένη Γκαρά

Η οθωμανική Βέροια από τον μύθο στην ιστορία - Γεώργιος Σκιαδαρέσης

Η οθωμανική Βέροια από τον μύθο στην ιστορία-Αντώνης Αναστασόπουλος-Αγγελική Κοτταρίδη

 

   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ