Βέροια: Συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με το ΚΑΠΑ στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς (βίντεο)

 

Σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε συνέντευξη τύπου της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας για τη συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου με το ΚΑΠΑ.

Στα πλαίσια της συνέντευξης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιπουρίδου και τα μέλη της Διοίκησης, παρουσίασαν το ημερολόγιο 2017 καθώς και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

Η τοποθέτηση της Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιπουρίδου:

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά. Πριν ξεκινήσουμε την συνέντευξη Τύπου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη και τους  συνεργάτες του  για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε σ’ ότι αφορά εορταστική δράση, να έρθει στην πόλη μας το τρενάκι.  Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή των δράσεων του Εμπορικού Συλλόγου.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους σας και σε όλους μας γενικά, γιατί την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αγαπητοί φίλοι σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να σας ανακοινώσουμε μια συνεργασία που θα ξεκινήσει από αρχές της νέας χρονιάς ο Εμπορικός Σύλλογος  Βέροιας με το Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Αθλητισμού , Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Βέροιας, (ΚΑΠΑ),  για αυτό είναι δίπλα μου ο Πρόεδρος κ. Κορωνάς.

Ως έμποροι- καταστηματάρχες αλλά και ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καθημερινά  γινόμαστε  αποδέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι. 

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και χρονίζουν, με αποτέλεσμα η μόνη……. διέξοδος, … είναι τα λουκέτα των μικρών μαγαζιών μας. Αυτή η διέξοδος είναι καταστροφική για τον έμπορο που λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών αναγκάζεται να κλείσει το μαγαζί του και ξαφνικά να βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση  να είναι ανασφάλιστος, λόγω αδυναμίας πληρωμής των εισφορών στον ΟΑΕΕ.  Βέβαια υπάρχει και η άλλη περίπτωση το μαγαζί να είναι ανοιχτό, αλλά ο καταστηματάρχης να μην μπορεί να τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. – Και στις δύο περιπτώσεις  οι συνάδελφοι μας είναι ανασφάλιστοι όχι γιατί το επιδιώξαν αλλά δυστυχώς γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις.

 Σε μια εποχή που όλα φαίνονται να αλλάζουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη  οφείλουν περισσότερο παρά ποτέ να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας. Έννοιες και διαχρονικές αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής προσφορά μετουσιώνονται σε πράξη με την παροχή Πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ανασφάλιστα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, (πρώην και νυν), που στερούνται πλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας γνωρίζοντας την  αξιέπαινη και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου,με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΚΑΠΑ πρότεινε  την συνεργασία και την βοηθεία  των αρμοδιών της συγκεκριμένης δομής, ώστε και οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι μας να γίνουν  λήπτες των υπηρεσιών , σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας.

Κ. Πρόεδρε, αγαπητέ Θεόφιλε, γνωρίζοντας προσωπικά τις ευασθησίες σου και το ενδιαφέρον σου για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο έγω ως πρόεδρος αλλά και τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου  σε ευχαριστούμε για την θετική σου ανταπόκριση. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Συνεχίζουμε με δυο άλλες δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου:

Η πρώτη αφορά την έκδοση ημερολογίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία γίνεται για πρώτη φορά και την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή φίλοι και μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά  για την υλοποίηση της ιδέας.

Στις πίσω σελίδες του ημερολογίου είναι γραμμένα τα στοιχεία των μέλων μας,  τα τηλέφωνα, email, οι διευθύνσεις και φωτογραφίες των μαγαζιών τους. Ανοίγοντας το ημερολόγιο στην δεύτερη σελίδα έχει μπει μια φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση που τιμήσαμε τους πρεσβευτές εμπόρους της Βέροιας που «άνοιξαν» τις πόρτες της αγοράς. Στο οπισθόφυλλο  έχει ένα μήνυμα από τους καταναλωτές και ένα από τους εμπόρους και καταλήγει με τα χέρια να πιάνονται σφυχτά σαν τους κρίκους μια αλυσίδας, στέλνοντας το μήνυμα: όλοι μαζί βοηθάμε στην τοπική οικονομία να μείνει όρθια και ζωντανή. Η επιλογή των μηνύματων στηρίζεται στο πλαίσιο της καμπάνιας στήριξης της αγοράς μας.

Επιλέχτηκαν τα συγκεκριμένα χρώματα, διότι είναι τα χρώματα της ΕΣΕΕ.

Το ημερολόγιο θα το μοιράσουμε στα μέλη μας ΔΩΡΕΑΝ.

Σας εύχομαι στις σελίδες του να γράφετε μόνο ευχάριστα θέματα- σημειώσεις.

Και τέλος η νέα χρονιά θα κάνει ποδαρικό στον Εμπορικό Σύλλογο με την ανάρτηση  της Ιστοσελίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ