Μια δολοφονία, πολλά ερωτήματα...

Όποιος έχει την ελάχιστη έστω, εμπειρία από εκδηλώσεις με συμμετοχή τέτοιων προσώπων, εύλογα θα αναρωτηθεί τι συνέβη - και τι δεν συνέβη - πραγματικά στη δολοφονία του Ρώσσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, στην Άγκυρα

Πρόκειται για δημόσια εμφάνιση ενός στόχου υψηλού κινδύνου όπως είναι ένας Ρώσος πρέσβης, σε μια χώρα υψηλότατου κινδύνου όπως είναι η Τουρκία. Σε μια τέτοια περίπτωση εφαρμόζεται πρωτόκολλο ασφαλείας υψηλότατου δείκτη.

Θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου πρέσβη, από τους οποίους οι δύο θα όφειλαν να "αναγνωρίζουν" κινδύνους δεξιά κι αριστερά από το υψηλό πρόσωπο.

Επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν αστυνομικοί της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας οι οποίοι θα έπρεπε να συντονίζονται με τον προϊστάμενο ασφαλείας.

Ο 22χρονος δολοφόνος, που φέρεται να είναι αστυνομικός, είναι αδύνατο να ανήκε σ' αυτή την υπηρεσία.

Ο δράστης της επίθεσης είχε αποφοιτήσει από μια αστυνομική σχολή στη Σμύρνη το 2014 και ελεγχονται σχέσεις που μπορεί να είχε με την «τρομοκρατική οργάνωση» του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου Γκιουλέν και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η Τουρκική πλευρά τον παρουσιάζει ως μέλος του δικτύου Φ.Γκιουλέν.  Είχε αποταχθεί, αλλά παρ' όλα αυτα είχε το υπηρεσιακό του όπλο ένα Sarsilmaz ST10 και την υπηρεσιακή του ταυτότητα

Δείχνει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και οι άνδρες ασφαλείας του πρέσβη δεν του κάνουν έλεγχο. Έτσι μπαίνει στην αίθουσα οπλισμένος και στη συνέχεια. όπως φαίνεται και στο βίντεο, κόβει βόλτες πίσω από τον πρέσβη παριστάνοντας το φρουρό του.

Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα.

Πρώτον σε μια τέτοια αποστολή δε θα συμμετείχε αστυνομικός που είχε αποφοιτήσει μόλις πριν δύο χρόνια. Πολύ περισσότερο, όταν  ελέγχεται για σχέσεις που μπορεί να είχε με την «τρομοκρατική οργάνωση» του Φετουλάχ Γκιουλέν

Αν ήταν εκεί απλά σαν επισκέπτης, είναι αδιανόητο να μπορεί να βρίσκεται εκεί και να κόβει βόλτες πίσω από τον πρέσβη. Πολύ περισσότερο όταν δείχνει εμφανώς οπλισμένος και οι κινήσεις προδίδουν εμφανή αμηχανία πριν πυροβολήσει.

Ακουμπά πολλές φορές το χέρι στο όπλο του και βηματίζει προσπαθώντας να διαλέξει τη σωστή στιγμή για να «χτυπήσει».

Η συμπεριφορά του είναι παράταιρη σε σχέση με τον τρόπο που συμπεριφέρνονται άνδρες ασφάλειας υψηλών προσώπων. Ακόμη και για εκπαιδευτικό σεμινάριο, αυτή η συμπεριφορά βγάζει μάτια. Πολύ περισσότερο για έμπειρους Ρώσους αστυνομικούς.

Βγάζει το πιστόλι, πυροβολεί έντεκα φορές με την άνεσή του, λές και κάνει εξάσκηση σκοποβολής και δεν εμφανίζεται τίποτα να τον εμποδίσει.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, από τη στιγμή τράβηξε πιστόλι, τουλάχιστον δύο άτομα της ασφαλείας θα έπρεπε να είχαν πέσει επάνω του, ενώ άλλοι δύο θα έπρεπε να πέσουν πάνω στον πρέσβη, να τον ρίξουν κάτω και να τον προστατέψουν με τα σώματά τους.

Αυτά τα μαθαίνουν σε πρωτοετείς αστυνομικούς, πόσο μάλλον σε αστυνομικούς φύλαξης υψηλών προσώπων και μάλιστα όταν πρόκειται για Ρώσους αστυνομικούς!!!

Πυροβολεί με όλη του την άνεση, και μετά βγάζει ολόκληρο λόγο, λες και βρίσκεται σε παράσταση.
Ακόμη και τότε δεν φαίνεται να αντιδρά κανείς.

«Μην ξεχάσετε το Χαλέπι. Μην ξεχάσετε τη Συρία. Ούτε εσείς, ούτε εγώ θα βγούμε ζωντανοί από εδώ μέσα. Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ. Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Είμαστε οι απόγονοι εκείνων που στήριξαν τον προφήτη Μωάμεθ, στο όνομα της τζιχάντ».

Όλα αυτά τα λέει με όλη του την άνεση, αφού έχει ήδη σκοτώσει τον πρέσβη. Κανείς δεν αντιδρά.

Ακόμη κι αν αποτελούσαν πρόσκοποι την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη, θα είχαν αντιδράσει!!!

Στη συνέχεια το κτήριο περικυκλώνεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανταλλάσσονται "σφοδροί πυροβολισμοί" και ο δράστης πέφτει νεκρός.

Ο δράστης με ένα πιστόλι και από την άλλη πλευρά "ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις"!!!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη και να θέλει να αυτοκτονήσει ο δράστης, τον εμποδίζεις. Το θέλεις οπωσδήποτε ζωντανό. Εκτός αν πρέπει να πέσει νεκρός γιατί ζωντανός είναι επικίνδυνος. όχι για να μην σκοτώσει κανέναν άλλον....

Με το δράστη νεκρό ποτέ δε θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε.

Η Ρωσία δεν κάνει ούτε μια "νότα" διαμαρτυρίας, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Αντίθετα, λες και "περίμεναν" την αφορμή, Ρωσία και Τουρκία, "αγκαλιάζονται ακόμη ποιο σφιχτά στον "πόλεμο" ενάντια στην τρομοκρατία.

Ίσως κάποτε μάθουμε τι πραγματικά συνέβη. Ίσως και ποτέ...

Διαβάστε ακόμη

Όταν ο Πούτιν επισκέφτηκε τη Βεργίνα - του Δημήτρη Καρολίδη

Μια μικρή γεύση για το πως λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας υψηλών προσώπων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ