Συντριβή στη Μαύρη Θάλασσα: Δεν υπήρξε έκρηξη, αλλά κάθε σενάριο ανοικτό

 

Δεν μπορεί στην παρούσα φάση να αποκλειστεί ακόμη κανένα ενδεχόμενο, ούτε εκείνο της τρομοκρατικής ενέργειας, στη συντριβή του ρωσικού αερσοκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στο αεροσκάφος δεν σημειώθηκε έκρηξη, αναφέρει η Μόσχα, που πιστεύει πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να έχει καταλήξει στα αίτια του δυστυχήματος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε την Πέμπτη σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της έρευνας για τα αίτια της συντριβής του μεταγωγικού Tupolev 154 που ανήμερα των Χριστουγέννων έπεσε ανοικτά του Σότσι, παρασύροντας στο θάνατο τους 92 επιβαίνοντες.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάνω στο αεροσκάφος διήρκεσε περίπου δέκα δευτερόλεπτα.

Πάνω στο αεροσκάφος «δεν σημειώθηκε έκρηξη» είπε ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας, Σεργκέι Μπαϊνέτοφ.

Υπογράμμισε ωστόσο πως παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο τρομοκρατίας: Η βομβιστική επίθεση «δεν είναι ο μοναδικός τύπος τρομοκρατικής πράξης, μπορεί να ήταν οτιδήποτε οπυ θα είχε μηχανικές επιπτώσεις, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τρομοκρατική πράξη».

Ο Μπαϊνέτοφ ανέφερε πως δεν μπορεί επιπλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «εξωτερικής επίδρασης». Ως πιθανό αίτιο σημείωσε πως θα μπορούσε να είναι τεχνική βλάβη ή ανθρώπινος παράγοντας.

«Πιστεύουμε πως θα έχουμε τελικά συμπεράσματα το νωρίτερο σε 30 ημέρες» είπε ο Μπαϊνέτοφ.

 

Newsroom ΔΟΛ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ