Στη Βέροια ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας - Επί τάπητος τα προβλήματα της Εκπαίδευσης (βίντεο)

 

Στη Βέροια βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας καθηγητής Ιωάννης Παντής συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη.

Ο κ. Παντής είχε μακράς διάρκειας συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Αρχικά είχε συνάντηση με τους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου Βέροιας ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και μελών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι Βουλευτές Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου.

Από πλευράς Εκπαιδευτικών και Εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τέθηκαν επί τάπητος καίρια ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές και αφορούν την Ειδική Αγωγή, την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με κοινωνικές ιδιαιτερότητες, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με αυτού κάθ΄ αυτού τη φυσιογνωμία της εκπαίδευσης.

Απαντώντας ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας είπε ότι αν σε ένα έως δυο χρόνια δεν υπάρξουν διορισμοί όντως το πρόβλημα θα είναι τεράστιο.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο που υπάρχει για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων αλλά όπως είπε χρειάστηκε αγώνας για να αποδεχθούν οι «θεσμοί» την ανάγκη μόνιμων διορισμών.

Κάτι που θα αρχίσει σταδιακά από το 2017.

Αντίστοιχα δουλεύουμε και με τα πανεπιστήμια, είπε ο κ. Παντής. Σε ότι αφορά τα μέχρι τώρα βήματα, υπογράμμισε ότι δόθηκε προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή, αλλά τα προβλήματα δεν επιλύονται αμέσως, αλλά όπως είπε, «το πάμε βήμα - βήμα κάθε χρόνο».

Ο κ. Παντής αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της αξιολόγησης και την  ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων διαρκούς επιμόρφωσης ενώ τόνισε ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση ο νόμος της ενοποίησης και της δικτύωσης της εθνικής βιβλιοθήκης και όλων των δημόσιων βιβλιοθηκών όπως και των βιβλιοθηκών των πανεπιστημίων σε ένα ενιαίο δίκτυο.

Σε σχετική ερώτηση για το σύστημα που θα εφαρμοστεί στους επικείμενους διορισμούς ο κ. Παντής απάντησε ότι θα εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ