Κυβέρνηση: Πειθαρχικές ευθύνες στους δημάρχους που δεν παρατείνουν τις συμβάσεις

 

Την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές ευθύνες στους αιρετούς που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την παράταση των συμβάσεων προανήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή τους συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση που έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, και των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας, οι δύο υπουργοί διαβεβαίωσαν τους συμβασιούχους ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα και παρά το γεγονός ότι κάποιοι δήμαρχοι δεν υπογράφουν τις διαπιστωτικες πράξεις, εκείνοι, με βάση το νόμο εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά. Τόνισαν δε ότι:

— Εντός της ημέρας θα προχωρήσουν σε δημόσια δήλωση με την οποία θα θέτουν τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο, προ των ευθυνών τους

— Θα κινητοποιήσουν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους αιρετούς που αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο. Ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσφεύγουν στο σώμα επιθεωρητών εργασίας είτε να προσφεύγουν μέσω των αποκεντρωμένων διοικήσεων, οι οποίες ελέγχουν τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημάρχων.

— Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να λυθεί το θέμα των πληρωμών

— Δεν βλέπουν να χρειάζεται κάποια νομοθετική ρύθμιση αλλά εφόσον χρειαστεί, θα κατατεθεί στη Βουλή.

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι ζήτησαν από τους δύο υπουργούς να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημά τους ώστε να επανέλθουν κανονικά στις εργασίες τους.

 

 

www.aftodioikisi.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ