Σμύρνη: Οι αστυνομικοί γάζωσαν 2 τρομοκράτες, ψάχνουν τρίτο

Μεγάλη έκρηξη έξω από δικαστήριο της Σμύρνης στην Τουρκία. Ανταλλαγή πυρών , 4 νεκροί. Οι δυο δράστες ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός επιμελητής.

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ένας αστυνομικός και δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν στην επίθεση που έγινε νωρίς το απόγευμα μπροστά στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης, και την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε.

Από την έκρηξη που οφείλεται σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, τραυματίστηκαν 7 άνθρωποι. Η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το πρώτο, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είναι και αυτό παγιδευμένο.
Ολα έγιναν μέσα σε 3 λεπτά

Οπως δήλωσε ένα δικαστικός λειτουργός, αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση, οι δράστες οδήγησαν το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο μπροστά στο φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκινγκ των δικαστικών. Βγήκαν από το όχημα και το ανατίναξαν και στην συνέχεια άρχισαν να γαζώνουν το φυλάκιο και το κτίριο με τα αυτόματα Καλάσνικοφ που κρατούσαν.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, άνοιξαν πυρ κατά των δραστών και τους σκότωσαν σε μια μάχη που διήρκεσε το πολύ 2 ή 3 λεπτά.
 

Στόχος της επίθεσης ενδέχεται να ήταν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, που μετέβαινε στο δικαστικό μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη ενός τρίτο ατόμου που πιστεύεται ότι πήρε μέρος στην επίθεση. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για έναν άνδρα με ύψος γύρω στο 1.70, ο οποίος φοράει μαύρο τζάκετ και λευκό μπερέ.
Κυβερνήτης της Σμύρνης: Τους σταμάτησαν για έλεγχο
Ο αστυνομικός Φετί Σεκίν σκοτώθηκε στην συμπλοκή με τους τρομοκράτες μπροστα στο δικαστικό μέγαρο
Ο αστυνομικός Φετί Σεκίν σκοτώθηκε στην συμπλοκή με τους τρομοκράτες μπροστα στο δικαστικό μέγαρο

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα αλλά ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δηλώνει ότι τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα η οποία δεν τεκμηριώνεται στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.

«Ξέσπασε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας.

www.thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ