Βέροια: Στο ακροατήριο τα αναδρομικά, στον εισαγγελέα η τέως (αποκαλυπτικά βίντεο αρχείου)

Στα τέλη του πρώτου μήνα του 2017 εκδικάζεται η υπόθεση των αναδρομικών των πέντε πρώην αντιδημάρχων που διετέλεσαν στη διετία 2007-2008.

Πρόκειται για τη γνωστή - και πρωτοφανή ταυτόχρονα - υπόθεση, η οποία παράλληλα προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η  υπόθεση αρχίζει πριν το 2006, όταν η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε έκανε προεκλογική της δέσμευση ότι οι αντιδήμαρχοι θα είναι άμισθοι. Ποντάροντας εμφανώς στην άγνοια του κόσμου, καθώς τότε ίσχυε ο λεγόμενος "νόμος Παυλόπουλου" σύμφωνα με τον οποίο οι αντιδήμαρχοι δε μπορούσαν να πληρώνονται και από την δουλειά τους όταν εργάζονται, και ταυτόχρονα να εισπράττουν και αντιμισθία.

Στην πρώτη διετία 2007-2008 ίσχυσε αυτός ο νόμος, ο οποίος όμως αργότερα καταργήθηκε. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Δηλαδή μπορούσαν διατελέσαντες στο προηγούμενο διάστημα, αντιδήμαρχοι, να εισπράξουν αναδρομικά την αντιμισθία που τους αναλογούσε.

Οι αντιδράσεις άρχισαν όταν η τέως Δήμαρχος Βέροιας άλλαξε τους αντιδημάρχους της πρώτης διετίας, αλλά ταυτόχρονα ξεχάστηκαν και οι προκλογικές δεσμεύσεις.

Μάλιστα η ίδια έσπευσε από την πρώτη στιγμή να παραιιτηθεί από υπάλληλος του Δήμου, γιατί αν κρατούσε την υπαλληλική της ιδιότητα θα έπρεπε να εισπράττει το μισθό της υπαλλήλου και όχι τον παχυλό μισθό της Δημάρχου.

Οι αντιδήμαρχοι της διετίας 2009-2010 εισέπρατταν κανονικά την αντιμισθία που δικαιούνταν από το νόμο με συνέπεια οι πέντε άμισθοι της πρώτης διετίας να αντιδράσουν έντονα.

Και αφού οι προεκλογικές εξαγγελίες περί άμισθων αντιδημάρχων ξεχάστηκαν και οι ίδιοι είχαν αναδρομικό δικαίωμα, απαίτησαν το ποσο της αντιμισθίας που δικαιούνταν για το διάστημα που διετέλεσανν!!!

Εκεί προέκυψε ένα μοναδικό αλαλούμ, ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργούσε ο Δήμος στην περίφημη οκταετία της τέως.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η τέως Δήμαρχος "αναλύει" την πορεία των πραγμάτων, αλλά δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα. (πρώτο βίντεο)

Ένα ερώτημα που θέτει επιτακτικά λίγες μέρες αργότερα ο τότε Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Μιχαηλίδης, μιλώντας στο "Ράδιο-Αλεξάνδρεια", στον Χάρη Καφτεράνη. (δεύτερο βίντεο)

Στο θέμα επανέρχεται και η Ιωάννα Σοφρόνοφ το καλοκαίρι του 2013, γεγονός που προκαλεί τον εμφανή εκνευρισμό του  κ. Μαυροκεφαλίδη. (δείτε το 3ο βίντεο)

Όπως αναφέρουν. μετά την κατάργηση του "νόμου Παυλόπουλου" δεν υπήρξε τροποποίηση προϋπολογισμού ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά που εδικαιούντο, ούτε εμφανίζεται πουθενά κωδικός που να περιέχει αυτό το ποσό το οποίο φτάνει τις 250.000 ευρώ!!!

Άλλοι μάλιστα ανεβάζουν το νούμερο ακόμη πιο ψηλά...

Όταν οι πέντε πρωην αντιδήμαρχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στην παράταξη της πλειοψοφίας και κάποιοι θύμισαν στην τότε Δήμαρχο ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν εφαρμόζονται εκ περιτροπής...

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, αλλά το θέμα δεν τελειώνει εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κάλεσε την πρώην Δήμαρχο Βέροιας, αλλά και τους πέντε προσφεύγοντες πρώην αντιδημάρχους ως μάρτυρες, με το ερώτημα πού πήγαν τα λεφτά που δεν αποδόθηκαν.

Χαρακτηριστικά και άκρως διαφωτιστικά βίντεο από το αρχείο του Verianet.gr

28 Δεκεμβρίου 2012

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Βασίλης Γιαννουλάκης θέτει ερωτήματα

Στις 19 Ιανουαρίου 2013 ο Γιώργος Μιχαηλίδης μιλάει για το θέμα στον Χάρη Καφετράνη

Στις 27 Αυγούστου 2013 επανέρχεται στο θέμα με ερώτημα η Ιωάννα Σοφρόνοφ και απαντάει ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ