Θεοφάνεια στο φράγμα Αλιάκμονα στο ΔΔ Αγ. Βαρβάρας

 

Σε θερμοκρασίες  Σιβηρίας ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων στην περιοχή της Βέροιας.

Στις 15:30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι τελετές στα νερά του Αλιάκμονα στο αναρρυθμιστικό φράγμα Αγίας Βαρβάρας.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων μέσα σε πολικό ψύχος.

Οι θερμοκρασίες Σιβηρίας δεν πτόησαν τρεις ιδιαίτερα τολμηρούς κολυμβητές οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Μάλιστα  για το τόλμημά τους έτυχαν της έκφρασης θαυμασμού από τον Διοικητή της Α' Μεραρχίας Πεζικού, Στρατηγό κ. Σίμο.

Πρόκειται για τους Κωσηφίδη Αναστάσιο, ο οποίος όπως και πέρσι ήταν αυτός που έπιασε το Σταυρό, και οι Νίκος Γκόβαρης και Γιώργος Γκίλτσης.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος,  ο Στρατηγός Νίκος Σίμος, ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας Γιώργος Τουλίκας, ο Πρόεδρος του δ.δ. Αγίας Βαρβάρας Σπύρος Κωτσιαντής και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων.

Τιμητική παρουσία με παραδοσιακές στολές είχαν οι Πολιτιστικoί Σύλλογοι Αγίας Βαρβάρας και Άμμου, οι οποίοι συνόδευσαν και το Ιερό Ευαγγέλιο.

Σημειώνεται ότι όλη την προετοιμασία της σύνθετης τελετής διεκπεραίωσε με επιτυχία η τοπική κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας με την ενορία του Ναού και τον π. Ευλόγιο

Ρεπορτάζ: Σοφία Βέϊου

Φωτογραφίες: Εύα Καρολίου - Theologis PSketo

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ