Νέα απόπειρα φίμωσης για τη γέφυρα Κούσιου - Την Παρασκευή η αγωγή κατά του Verianet.gr (βίντεο)

Την Παρασκευή εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βέροιας επειδή δεν του άρεσε ρεπορτάζ του Δημοτικού Συμβουλίου που κάναμε!!!

Εντελώς συμπωματικά το ρεπορτάζ αφορούσε  την υπόθεση της γέφυρας Κούσιου!!!

 Συγκεκριμένα ανέφερε τοποθέτηση του κ. Αντώνη Μαρκούλη κατά της διάρκεια συνεδρίασης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε επιστολή του κ. Λαζαρίδη σχετικά με την ποιότητα χάλυβα που μπήκε στο έργο. χρησιμοποίησε τη λέξη "δολίως", αναφερόμενος στους χειρισμούς του κ. Λαζαρίδη σε ό,τι αφορά την προσφυγή του Δήμου στα δικαστήρια. Η ομιλία διακόπηκε μέσα σε ένταση, καθώς τον διέκοπτε ο Δήμαρχος Βέροιας, προτρέποντάς τον να πάει στον εισαγγελέα και τον κ. Μαρκούλη να λέει με νόημα: "Είστε όλοι υπόδικοι"!!!

Μαζί με το ρεπορτάζ που κάναμε υπήρχε και απόσπσμα-βίντεο από τη συνεδρίαση.

Προφανώς μη έχοντας άλλο τρόπο φίμωσης και ελέγχου της ενημέρωσης, ο κ. Αντιδήμαρχος τεχνικών εμφανίστηκε θιγμένος από το...ρεπορτάζ το οποίο, λέει, θίγει την τιμή και την υπόληψή του!!!

Δηλαδή δεν θίχτηκε από τα όσα ακούστηκαν μέσα στη συνεδρίαση, αλλά θίχτηκε από το ρεπορτάζ της συνεδρίασης.

Με νομικό παραστάτη τον πρώην ειδικό σύμβουλο της τέως δημάρχου Βέροιας (τίποτα δεν είναι τυχαίο) κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητάει ....αποζημίωση γιατί κάναμε ρεπορτάζ!!!
Ως μάρτυρές του προτείνει τον Δήμαρχο Βέροιας. κ. Βοργιατζίδη και τον επανελθόντα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, κ. Τσιλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαζαρίδης με τον κ. Τσιλογιάννη, την κ. Ουσουλτζόγλου και τον κ. Χατζηαθανασίου έχουν υποβάλει και άλλη αγωγή, διότι θεωρούν ότι αυτοί είναι οι "κάποιοι" που εννοεί σε άρθρο του ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Χατζηευστρατίου, όταν το 2013 έγραψε ότι "κάποιοι δωροδοκήθηκαν"... Μάρτυρας κατηγορίας και σε αυττή την υπόθεση ο κ. Δήμαρχος!!!

Είναι προφανές ότι, με τον "αέρα" και τη δύναμη της εξουσίας, χρησιμοποιείται κάθε μέσο εκφοβισμού και φίμωσης των ΜΜΕ που τολμούν και αποκαλύπτουν.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μας σέρνουν στα δικαστήρια επειδή κάναμε ρεπορτάζ και παρουσιάσαμε αυτούσια αυτά που έγιναν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Αυτό ήταν το ρεπορτάζ από το οποίο "θίχτηκε" ο αντιδήμαρχος τεχνικών:

Βέροια - Γέφυρα Κούσιου - Μαρκούλης: 'Για τα...μπαζα' (βίντεο)

Μέσα σε διαξιφισμούς και τόνους που ανέβηκαν πολύ ψηλά, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτερας.

Το θέμα αφορούσε την "Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ‘ Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου’ & εξέταση της από 29/7/2016 ενστάσεως της εταιρείας ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΑΤΕΒΕ αναδόχου του έργου" και τελικά ψηφίστηκε μόνο από τη συμπολίτευση, μετά από ένα μπαράζ έντασης και διατύπωσης θέσεων που καθιστούν πλέον την κατάσταση σε οριακό σημείο.

Ο Αντώνης Καγκελίδης υπογράμμισε ότι δε θέλει και πάλι να επιβεβαιωθεί ως "Κασσάνδρα" ή "προφήτης" και έκανε αναφορά στις θέσεις του κ. Δάσκαλου που δικαιώθηκαν και στη στάση άλλων, που ζητούσαν "κεφαλή επι πίνακι"...

Μάλιστα άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για το πως γίνεται ο χειρισμός σε σχέση με τις ρήτρες.
Όμως  η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν ο κ. Μαρκούλης παρουσιάζοντας μια σειρά στοιχεία και νομικές διατάξεις που οδηγούν την υπόθεση κυριολεκτικά στα ...μπάζα.

Ο κ. Μαρκούλης επικαλέστηκε έγγραφο του κ. Λαζαρίδη όπου αναφέρεται ότι η "ποιότητα χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε στο έργο είναι πολύ υποδεέστερη της προβλεπόμενης από την μελέτη"...

Μάλιστα ο κ. Μαρκούλης χρησιμοποίησε τη λέξη "δολίως", αναφερόμενος στους χειρισμούς του κ. Λαζαρίδη σε ό,τι αφορά την προσφυγή του Δήμου στα δικαστήρια, όπου τελικά αποδείχθηκε ότι ο Δήμος Βέροιας είχε δίκιο στις αιτιάσεις που προέβαλε.

Τόνισε ότι παρέτεινε οριακά το χρόνο προσφυγής παρά την πίεση που δεχόταν από το νομικό σύμβουλο του Δήμου για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαρκούλης συνέχισε να μιλάει και μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου από τον κανονισμό χρόνου όταν τον διέκοψε ο κ. Βοργιατζίδης λέγοντας του να πάει στον εισαγγελέα και να καταθέσει όσα έχει.

Εκεί ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι, καθώς ο κ. Μαρκούλης αντέτεινε ότι η υπόθεση είναι ήδη στον εισαγγελέα και μέσα σε φωνές ακούστηκε να λέει "είστε ήδη υπόδικοι"!!!!

Δείτε το απόσπασμα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στο βίντεο:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ