Τι θα γίνει με το Βέροια - Ηρακλής και την έναρξη του β' γύρου

 

Θεωρητικά και τυπικά ο β' γύρος του πρωταθλήματος, ο οποίος αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από την ολοκλήρωση του α' γύρου. Τι θα γίνει, όμως με το ματς Βέροια - Ηρακλής που έχει αναβληθεί δις;

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα Βέροια - Ηρακλής ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί αύριο (Τετάρτη, 11/1), εφόσον αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκλειστεί από το Κύπελλο, όμως η απόφαση της Λίγκας είναι διαφορετική.

Μετά από επικοινωνία με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων αποφασίστηκε το παιχνίδι να οριστεί σε "εμβόλιμη" Τετάρτη, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, όχι όμως αύριο. Και για να μην ληφθεί οποιοδήποτε ρίσκο τρίτης αναβολής λόγω πάγου και για να αποφευχθεί πιθανή νέα ταλαιπωρία ομάδων και συντελεστών της αναμέτρησης (διαιτητές - παρατηρητές).

Πρόκειται για... παρατυπία, δεδομένου ότι είναι... σπάνιο να αρχίζει ο β' γύρος σε ένα πρωτάθλημα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά υπήρχε λόγος σοβαρός. Έχουμε, δει, άλλωστε και χειρότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οταν η Δόξα και ο Λεβαδειακός, της σεζόν 2011-2012 είχαν "μπει" στο πρωτάθλημα κάπου στον Νοέμβριο και αγωνίζονταν ασταμάτητα Τετάρτη - Κυριακή - Τετάρτη.

 

www.sport24.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ