Ροδέλες πατάτας με κρεμμύδι και τριμμένη φέτα

 

Για 4 άτομα
 
Ενα πανεύκολο φαγάκι, πλήρες γεύμα, μόνο με 3 υλικά: Καθαρίζουμε 1 κιλό πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, πάχους 3-4 χλστ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.

Προσθέτουμε 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες πάχους 3-4 χλστ. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και σκορπίζουμε θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ
Μπίρα ή έναν Ροδίτη.

 

http://www.kathimerini.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ