Συρία: Ισχυρή έκρηξη στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού

 

Μία μεγάλη έκρηξη έπληξε την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, ενώ αμέσως μετά ξέσπασε φωτιά.

Η έκρηξη έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη δεν έχει προσδιοριστεί, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ που έπληξαν το αεροδρόμιο ή την περιοχή γύρω από αυτό.

Αν επιβεβαιωθεί η είδηση, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ισραήλ σε συριακό έδαφος, μετά την αεροπορική επίθεση στο στρατόπεδο των δυνάμεων του Άσαντ στην πόλη Κουνέιτρα κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες. Οι επιθέσεις του Ισραήλ γίνονται πιθανότατα για αντίποινα μετά τις ρίψεις όλμων στο έδαφος του.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Δαμασκού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές πτήσεις, με πτήσεις να γίνονται προς τη βορειοανατολική Συρία, την Τεχεράνη στο Ιράν και το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό al-Manar  η έκρηξη έπληξε τις αποθήκες καυσίμων κι εμπορευμάτων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, και εκτιμάται ότι προκάλεσε μόνο υλικές καταστροφές

 

http://www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ