Βέροια: Εργατική Πρωτομαγιά χωρίς Εργατικό Κέντρο - Χωριστές συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ (βίντεο)

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ, με τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά και με βουλευτική παρουσία αυτή τη φορά και το ΠΑΜΕ με τις γνωστές, παραδοσιακές του δυνάμεις, "έσωσαν το γόητρο" του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Λίγοι, μετρημένοι και "γνωστοί" βρέθηκαν το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, στο κάλεσμα που απηύθυνε η ΑΔΕΔΥ στην εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Αντωνίου.

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ μίλησε ο πρόεδρος, Θόδωρος Κακαγιάννης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ημαθίας η Χαρά Αξούριστου και από το Σύλλογο Δασκάλων, ο πρόεδρος του, Παύλος Τουτουντζίδης.

Επίσης χαιρετισμός έγινε και από εκπρόσωπο της οργάνωσης "Attack", που συσπειρώνει άτομα από το χώρο της νεολαίας και των νέων επιστημόνων.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις τιμής της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγιναν με το Εργατικό Κέντρο να απουσιάζει...


Χωριστή, αλλά πολύ πιο μαζική, συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


Το ΠΑΜΕ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, διοργάνωσε χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου.

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ, συνδικαλιστική οργάνωση πραγματοποίησε συγκέντρωση σαφώς μαζικότερη. Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία από την πλατεία Ωρολογίου μέχρι το πάρκο Εληάς, μέσω της οδού Μητροπόλεως.


Η συγκέντρωση


Με το σύνθημα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» τίμησε το ΠΑΜΕ Ημαθίας την Εργατική Πρωτομαγιά σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ωρολογίου το πρωί της Δευτέρας 1 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων από τον κ.  Τσιάπλα Σαράντη – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από το Μέλος της Γραμματείας από την ΠΑΣΕΔΕ Ημαθίας τον κ. Τσανακτσίδη Γιάννη, και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ημαθίας, Σούλη Ανδρεόπουλο.

Βέροια Εργατική Πρωτομαγιά ΑΔΕΔΥ Πλ. Δημαρχείου

Βέροια Εργατική Πρωτομαγιά ΠΑΜΕ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ