Βέροια: 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με ερωτηματικό την ΚΕΠΑ (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου εν όψει της διοργάνωσης του «2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας», δόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σιακαβάρας και Πετρούλα Παπαδίνα και εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, της Θρακικής Εστίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας οι πρόεδροί τους, Παύλος Σαρημιχαηλίδης, Στάθης Βακάλης και Βαγγέλης Μητρόπουλος.

Ως κριτήριο της περσινής, πρώτης χρονιάς, προτάχθηκε αυτό της συμμετοχής του κόσμου, κάτι το οποίο, όπως τονίστηκε, καθιστά επιτακτική τη συνέχιση της διοργάνωσης με τη φιλόδοξη προοπτική να εξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ που να προσελκύσει το ενδιαφέρον και από άλλα σημεία της Ελλάδας και γιατί όχι και από την Ευρώπη.

Σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δύο αλλαγές στο σύνολο των πενθήμερων εκδηλώσεων.

Παραμένουν ως έχουν η πρώτη και τελευταία μέρα.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου με παρέλαση των χορευτικών τμημάτων, από την πλατεία Ωρολογίου μέχρι την πλατεία Δημαρχείου.

Στην πλατεία Ωρολογίου θα γίνει και η λήξη, στις 27 του μήνα.

Ενδιάμεσα, τη δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο σχολικό συγκρότημα δίπλα στο γήπεδο, την 3η μέρα παραμένει ο Προμηθέας ως είχε και πέρσι και την 4η μέρα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σφηκιά.

Σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις στο Μακροχώρι και στη Βεργίνα.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της ΚΕΠΑ, κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά και πέρσι, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι εξετάζεται η συμμετοχή της με την ευχή ότι τελικά θα είναι παρούσα.

Από την πλευρά των διοργανωτών ειπώθηκε ακόμη ότι σημειώθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν πέρσι και θα αντιμετωπιστούν φέτος.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ