ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: 'Μάγεψε' στη Μονή Λαζαριστών το «Ένα πουκάμισο αδειανό» (φωτο και βιντεο)

Η παράσταση «Ένα πουκάμισο αδειανό» που κέρδισε το βραβείο καλύτερης παράστασης στην 5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων, παρουσιάστηκε στο απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική σκηνή της Μονής Λαζαριστών.

Το έργο που ανέβηκε από το 1ο ΓΕΛ-1ο Γυμνάσιο Κατερίνης, είναι μια διακειμενική σύνθεση.
Την επιλογή και την σύνδεση των κειμένων έγινε από τις Κοτσαφτίκη Κατερίνα, Βατζόλα Βάλια και Ντουλαπτσή Μαρία

Η παράσταση μάγεψε κυριολεκτικά και απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και κολακευτικά σχόλια από τον καλλιτεχνικός Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη που ήταν παρών και παρακολούθησε το έργο με τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Νίκο Μαυροκεφαλίδη και την υπεύθυνη προγραμματισμού, Κατερίνα Γρηγοριάδου.

Μεταξύ των θεατών ήταν και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Τζουμέρκα - Μπατάλα, η διευθύντρια του Λυκείου, Ελένη Σαμαρά η οποία συνόδευσε την καλλιτεχνική αποστολή, όπως και γονείς και συγγενείς των μαθητών που ταξίδεψαν από την Κατερίνη για να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση.

Η αυλαία έπεσε μέσα σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ενώ άνθρωποι του θεάτρου σχολίαζαν ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παράσταση!

Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διημέρου μαθητικού θεάτρου που πραγματοποιείται στη Μονή Λαζαριστών όπου ανεβαίνουν έργα που διακρίθηκαν στην Θεατρική Άνοιξη Εφήβων που διοργάνωσαν τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού.

Νωρίτερα ανέβηκε από το Γυμνάσιο Βελισσαρίου το έργο "Πέρασε ο καιρός, παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως..." σε διασκευή της Λουκίας Τσακίρη από την «Αλφαβήτα της εφηβείας" της Μάγιας Δεληβοριά, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

 

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις.


1η παράσταση ώρα 5 μ.μ.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
4ο ΓΕΛ Σερρών
« Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση του Στάθη Παπακωνσταντίνου

2η παράσταση ώρα 7 μ.μ.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ

3η παράσταση ώρα 9 μ.μ.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΓΕΛ Σουφλίου
"Ματωμένος γάμος" Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ