Παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα

 

Το παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μάθετε πώς να το παρασκευάζετε στη συνταγή που ακολουθεί:

Υλικά
200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια βατόμουρα πολτοποιημένα + 1 κούπα βατόμουρα κομμένες σε κομμάτια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα καθαρίζουμε.
  • Ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  • Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μας.
  • Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια βατόμουρου και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ανακατεύουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε 45 λεπτά για 4 φορές.

Πηγή: govastileto.gr

 

http://www.zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ