Βέροια: «Η κυρία Τσαγερό» - Ένα παιδικό παραμύθι βγαλμένο από τη ζωή (φωτό και βίντεο)

 

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Όλγας Κουτμηρίδου «η κυρία Τσαγερό» στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί).

Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν την κυρία Τσαγερό και την παρέα της, μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα ορεινό χωριό, τη Μικρή Σάντα Ημαθίας την εποχή του 1960-70.

Οι περιπέτειες της κ. Τσαγερό, της κ. Φουφού και της κ. Γαλατιέρας, παρουσιάστηκαν με έναν κινηματογραφικό τρόπο, - με ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια η συγγραφέας -, όπως τις εμπνεύστηκε η κ. Κουτμηρίδου, ενώνοντας αληθινά γεγονότα από τις καλοκαιρινές αναμνήσεις στο χωριό μαζί με την αστείρευτη παιδική φαντασία.

Η κ. Κουτμηρίδου παρουσίασε με έναν διασκεδαστικό και χαλαρό τρόπο το παιδικό παραμύθι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω, και το οποίο είναι το πρώτο που εκδίδει.

«Η κυρία Τσαγερό» είναι ένα παραμύθι – τόμο -  που περιέχει δέκα μικρά παραμυθάκια. Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι εικονογραφημένο και γυρισμένο από την εποχή του 1960 – 70, τότε που η συγγραφέας ήταν μόλις 10 χρονών στη Μικρή Σάντα.

Το παραμύθι παρουσιάζει αληθινά γεγονότα διαδραματισμένα σε αληθινό μέρος με αληθινούς πρωταγωνιστές και εξιστορεί πως περνούσαν οι πρωταγωνιστές στο χωριό στις καλοκαιρινές διακοπές, παίζοντας με το τσαγερό, τη φουφού και τη γαλατιέρα.

Η συγγραφέας του παραμυθιού έδωσε φωνή και ζωή στα σκεύη με τα οποία έπαιζε όταν ήταν μικρή...

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να αποκτήσει «την κυρία Τσαγερό» και στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν γλυφιτζούρια «κοκοράκια» στους μικρούς φίλους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγγραφέας του παραμυθιού μετά την κινηματογραφική παρουσίαση τραγούδησε μαζί με τα παιδάκια..

 

Παρακολουθήστε βίντεο από την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ