Βέροια: Δημοτικό συμβούλιο - Απ' τους αυτοθαυμασμούς στη ...διασκέδαση...(φωτο και βίντεο)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με πρωταγωνιστή την "ηγετική του ομάδα", βάλθηκε να γράψει ιστορία, καθώς κατορθώνει το ακατόρθωτο. Να παρουσιάζει δηλαδή, εικόνα και καταγράφει στιγμές χαμηλότερης στάθμης ακόμη και από την εποχή του "Δημοτικού Σουλτανάτου"...

Τότε πεποίθηση ήταν ότι δεν έχει παρακάτω... Δυστυχώς φαίνεται ότι έχει...

Μετά το αμίμητο "συγχαίρουμε τους εαυτούς μας" που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, μας προέκυψε τώρα και... "διασκεδαστήριο"!!!

Διασκεδάζων ο πρώτος πολίτης ο οποίος δεν άφησε τη χαρά της διασκέδασης σε δημοτικό σύμβουλο, μέλος της παράταξης της συμπολίτευσης μάλιστα, δηλώνοντας "περιχαρής" για το πόσο διασκεδάζει ο ίδιος...

Οι χαιρέκακοι διαξιφισμοί έγιναν στο φόντο μιας επαπειλούμενης δικαστικής διαμάχης, μεταξύ μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, "ομόσταυλων" μάλιστα, για την οποία ο Δήμαρχος Βέροιας όχι μόνο δεν έδειξε να ανησυχεί, όχι μόνο δεν επενέβη πυροσβεστικά, αντίθετα έδειξε να υποδαυλίζει την ένταση...

Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος Βέροιας και η "ηγετική ομάδα" που τον πλαισιώνει, όχι απλά διακατέχονται πλέον από έντονα αλαζονικά σύνδρομα, αλλά εμφορούνται από πρωτοφανείς εκδικητικές διαθέσεις εναντίον όσων δεν "πάνε με τα νερά τους"...


Φυσικό αέριο με...φορτηγά

Η συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Μαΐου είχε στην ημερήσια διάταξη θέματα υπηρεσιακής φύσεως στη συντριπτική πλειοψηφία, γι' αυτό και στο πεδίο των τακτικών θεμάτων η διαδικασία κύλησε πολύ γρήγορα και χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο...

Προ ημερήσιας διάταξης - όπως συμβαίνει άλλωστε - είχε αρκετό ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

Στην πρώτη ενημέρωση το Σώμα από το Δήμαρχο έμαθε ότι έγινε συνάντηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών για χρηματοδότηση ενός πακέτου έργων της ΔΕΥΑΒ που περιλαμβάνει 5 μικρές Υ/Η μονάδες και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η Βέροια θα έχει τη δυνατότητα των ευεργετημάτων του φυσικού αερίου, αλλά δια ...μεταφοράς... Δηλαδή το φυσικό αέριο θα φτάνει προς κατανάλωση στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και όπου αλλού θα επεκταθεί το δίκτυο διανομής, όχι με σωληνώσεις, αλλά θα μεταφέρεται με ειδικά βυτία...

Το άκουσμα προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, αλλά και σχολιασμούς για το κατά πόσο αποτελεί κάτι τέτοιο "ευεργέτημα"...

Ακολούθησε ο πρώτος γύρος του "δευτέρου ημιχρόνου" της έντασης μεταξύ Κάκαρη και Σοφιανίδη. Μια ένταση που ξεκίνησε από την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον πρώτο να ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της ΚΕΠΑ και του τέως προέδρου της.

Διασκεδάστήριο...

Για κάποιες εκφράσεις του κ. Κάκαρη ο κ. Σοφιανίδης άφησε "αποσιωπητικά"  για τις περαιτέρω ενέργειές του και εκεί ενεπλάκη ο Δήμαρχος Βέροιας ο οποίος στο "διασκεδάζω" που είπε ο κ. Κάκαρης, αντέτεινε μια πιο "θριαμβευτική" διασκεδαστική διάθεση!!!

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο λεγόμενος "πρώτος πολίτης" όχι απλά δείχνει να απολαμβάνει καταστάσεις εντάσεων, αλλά συμμετέχει και ενεργά σ' αυτές...

 

200.000 ευρώ για...διαφήμιση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος του προς δημιουργία τελωνείου Βέροιας στον χώρο που προοριζόταν κάποτε για "λαχαναγορά Κουλούρας", από την εταιρία ΤΕΡΝΑ, με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ αρχικά η ομάδα επιχειρηματιών που ανέλαβε την πρωτοβουλία, εμφάνιζε ότι έχει συγκεντρώσει το ποσό των 360.000 ευρώ, όταν έγινε η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι διαθέτει 150.000 ευρώ.
Εκεί ο παρών Δήμαρχος Βέροιας είπε ότι εξασφάλισε ο ίδιος το ποσό των 200.000 ευρώ από εταιρία της οποίας το όνομα δεν ήθελε να αποκαλύψει.

Αποκάλυψε το όνομα της εταιρίας -δωρήτριας του ποσού, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας εύλογα ερωτηματικά.

Στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου επιχείρησε να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσα ειπώθηκαν και λέγονται κατά καιρούς σχετικά με τη γέφυρα Κούσιου και τη δωροληπτική πίστη του Δήμου.
Όμως χρειάστηκαν αλλεπάλληλες ερωτήσεις και πιέσεις για να δοθούν κάποιες απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα...

Ο δήμαρχος Βέροιας αφού πρώτα χαρακτήρισε "κακοπροαίρετους" όσους "στενοχωριούνται για τη δωρεά", απάντησε ότι η εταιρία έδωσε τις 200.000 ευρώ για....διαφημιστικούς λόγους!!!

Μετά από αυτό μάλλον δεν έμεινε κανείς που να μην έχει πειστεί ότι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αιολικών πάρκων και της ενέργειας, έτσι απλά έβγαλε από το συρτάρι 200.000 ευρώ και τα έδωσε με παρέμβαση του κ. Βοργιατζίδη, επειδή απλά ήθελε να κάνει...διαφήμιση!!!!

Εξώδική καταγγελία-καταπέλτης

Στα της ημερήσιας διάταξης στο μόνο θέμα που "σκάλωσε" η διαδικασία αφορούσε την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και του ισολογισμού χρήσης 2016 της ΚΕΠΑ, όπου ήταν και ο - εν μέρει - δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης Κάκαρη - Σοφιανίδη.

Το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ανβλήθηκε. Το θέμα αφορούσε την "Έγκριση ή μη α) ενστάσεως του εκπτώτου αναδόχου του έργου «Οδική σύνδεση οικισμού Κάτω Βερμίου με τον οικισμό Άνω Βερμίου» και β)  πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του παραπάνω έργου".

Αιτία της ανβολής μια εξώδικη καταγγελία του πρώην αντιδήμαρχου Τεχνικών, Δημήτρη Δάσκαλου η οποία παραλήφθηκε από τον Δήμο Βέροιας την Παρασκευή.

Η καταγγελία απευθύνεται προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, αφορά το έργο "Οδική σύνδεση Κ. Βεμίου με το Α, Βέρμιο", κοινοποιείται στον δήμαρχο, στον αντιδήμαρχο τεχνικών, τους δημοτικούς συμβούλους και στη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και στρέφεται κατά της Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής, κατά παντός υπευθύνου και κατά κάθε άλλης συναφούς πράξης, παράλειψης κλπ.

ΥΓ. Πρόκειται για μία από τις υποθέσεις που "κληροδότησε" στο Δήμο η προηγούμενη δημοτική αρχή. Κάποιους κυριολεκτικά τους "τυλίξανε σε μια κόλλα χαρτί" και τους οδηγήσανε στα όρια της εξόντωσης...
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ