Αναστάτωση στο Παρίσι: Ψάχνουν τρεις ύποπτους για τρομοκρατία

 

Έκλεισε προσωρινά ο σταθμός του μετρό Gare du Nord προκαλώντας πανικό στους Παριζιάνους, καθώς η πόλη τους έχει υποστεί απανωτές επιθέσεις

«Τρεις ύποπτους για τρομοκρατία» αναζητά η γαλλική αστυνομία, που στις 11 την νύχτα της Δευτέρας απέκλεισε έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς του μετρό στο Παρίσι, την Gare du Nord. 

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο, αφού εκκενώθηκε από πολίτες που έτρεχαν πανικόβλητοι, υπό τον φόβο νέας επίθεσης στην γαλλική πρωτεύουσα. Οι επιβάτες συγκεκριμένων τρένων πάντως αναγκάστηκαν να μείνουν μέσα στους συρμούς, όσο διήρκεσε η έρευνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούσαν τα τρένα που έφταναν από την πόλη Βαλενσιέν, στα βόρεια της Γαλλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν έγινε καμία σύλληψη και ο σταθμός παραδόθηκε στο κοινό λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. 

Η γαλλική εφημερίδα «La Parisien» μετέδωσε πως οι άντρες αυτοί εθεάθησαν στην Μπορντό και την Μασσαλία κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ δύο από τους τρεις είναι πιθανότατα βελγικής καταγωγής, ενώ ο τρίτος είναι από το Αφγανιστάν.

 
 
 
http://www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ