Συμβασιούχοι: Μέχρι τον Ιούνιο η «χαρτογράφηση» -Τα… κουτάκια της διαδικασίας

 

Ψηλά στις προτεραιότητες των συναρμόδιων υπουργείων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ιαρχείται η «χαρτογράφηση» των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο και αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε τις πρόσφατες επαφές που είχε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, με την ελληνική πλευρά να παρουσιάζει στοιχεία για τον αριθμό των συμβασιούχων. Αυτό που απομένει ως εκκρεμότητα, είναι η αναλυτική καταγραφή των συμβασιούχων και η καταγραφή τους με βάση τον κλάδο στον οποίο εργάζονται, το χρόνο απασχόλησης και το ενδεχόμενο να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το θέμα της «χαρτογράφησης» των συμβασιούχων έχει «ανοίξει» με πρωτοβουλία των υπουργών της κυβέρνησης και όπως αναφέρουν στην aftodioikisi.gr συνεργάτες τους, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου.

Τα… κουτάκια που η κυβέρνηση θέλει να συμπληρώσει για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, συνοπτικά αφορούν :

  • τον συνολικό αριθμό των συμβασιούχων
  • τις θέσεις εργασίας τις οποίες καλύπτουν και τον τρόπο κατανομής τους
  • τον χρόνο απασχόλησης
  • τον αριθμό αυτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί από πλευράς κυβέρνησης, αναμένεται για τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στο… τελευταίο «κουτάκι», αναμένεται να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της εργασιακής τους σχέσεις, αποδίδοντάς τους χαρακτηριστικά μόνιμα απασχολούμενων υπαλλήλων.

 

www.aftodioikisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ