Βέροια: Ο Δημήτρης Στεφανάκης παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ευτυχισμένες Οικογένειες» (Βίντεο)

 

Μια ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, στην τέταρτη επίσκεψή του στην πόλη μας, έφερε την είδηση της κυκλοφορίας του καινούριου του βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες με τίτλο «Ευτυχισμένες Οικογένειες».

Ο Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών  όπως αναγορεύτηκε από το Γαλλικό Κράτος, παρουσίασε το καινούριο του βιβλίο στο καφέ – ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΕΜΕΤΑ το απόγευμα της Πέμπτης και συνομίλησε με τα μέλη της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο, μίλησαν ο Πρόεδρος Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας Κωνσταντίνος Τσικερδάνος και η Αντιπρόεδρος Λουκα Μαριάννα.

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961 και έχει σπουδάσει νομικά στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε.Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2000 με το μυθιστόρημα «Φρούτα εποχής» και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα οχτώ μυθιστορήματά του.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και είναι σύμβουλος έκδοσης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κλεψύδρα».

Ο Έλληνας συγγραφέας αναγορεύτηκε από το Γαλλικό Κράτος το 2014 ως Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών για την προσφορά του στον λογοτεχνικό χώρο και τη συμβολή του στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

 

Δημήτρης Στεφανάκης – «Ευτυχισμένες Οικογένειες»

 «Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά, αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες». Αυτό ισχυρίζεται ο Άγης Δημητριάδης – Σέραρντ. Ο ίδιος βέβαια συντηρεί δυο σπίτια, δυο γυναίκες, δυο παιδιά, ζει ουσιαστικά δυο ζωές. Στο μεταξύ η οικογένειά του, από τις επιφανέστερες της Αθήνας, περνά δύσκολες ώρες. Ο Ρόμπερτ Σέραρντ, ιδρυτής του ομώνυμου πολυτελούς ξενοδοχείου, βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο νεαρού φοιτητή ο οποίος διεξάγει έρευνα για το κρίσιμο χρονικό διάστημα 1939 – 1945 και απειλεί να αμαυρώσει τη μνήμη του. Όλοι δηλώνουν θορυβημένοι εκτός από τη Λήδα Δημητριάδη, τη δικηγόρο της οικογένειας, η οποία ενθουσιάζεται με την ιδέα ότι κάποιος αποφάσισε επιτέλους να φωτίσει τη σκοτεινή διαδρομή του.

Ανασκοπώντας ωστόσο έναν αιώνα οικογενειακής ιστορίας, η οποία συχνά εμπλέκεται με τη διαδρομή της χώρας, η Λήδα ανακαλύπτει πως οι πάντες κρύβουν μυστικά: Πάθη ή εγκλήματα, έχθρες ή προσδοκίες, όλα όσα συνθέτουν το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένες οι «ευτυχισμένες οικογένειες». Κι αυτό είναι μια παρηγοριά…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ