Βέροια: Επί τάπητος τα ζητήματα των καταστημάτων στην Επιτροπή Ποιότητας (βίντεο)

Το ασαφές νομικό πλαίσιο, αλλά και ο μη προσδιορισμός του είδους, του τρόπου και του ύψους των προβλεπόμενων ποινών, οδήγησαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να προχωρήσει στη μη ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αποτελεί μια τομή στη μέχρι τώρα κατάσταση, δεδομένου ότι εξετάστηκε σε βάθος το νομικό πλαίσιο, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν και ζητήματα από πλευράς καταστηματαρχών που παρέστησαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θεόφιλος Κορωνάς παρουσίασε έγγραφα ακόμη και από αντίστοιχη, ενδεικτική περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του τρόπου που ασκείται ο έλεγχος, οι βεβαιώσεις και οι περαιτέρω ενέργειες.

Σημειώνεται ότι καταστηματάρχης επικαλέστηκε επίσκεψη στο Υγειονομικό και συνομιλία, παρουσία του πρώην προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με την οποία η εποπτεύουσα Αρχή φρονεί ότι η μικρή αύξηση του αριθμού τραπεζοκαθισμάτων δεν αποτελεί ουσιώδη  τροποποίηση των υγειονομικών διατάξεων.

Άλλος καταστηματάρχης άφησε να εννοηθεί ότι οι έλεγχοι έχουν και άλλες στοχεύσεις και ανέφερε μέχρι και ετεροχρονισμένη, σε σχέση με το συμβάν, βεβαίωση παράβασης.

Εκείνο το οποίο επισημάνθηκε είναι ότι η εποπτεύουσα και ελεγκτική Αρχή, πέρα από τις βεβαιώσεις, δεν προβαίνει σε εισήγηση για το είδος και το ύψος των διοικητικών μέτρων, κάτι που καθιστά κάθε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, αναιτιολόγητη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάς.
Σε συνέχεια των προς εξέταση περιπτώσεων, τέθηκε θέμα από τον κ. Γουλτίδη, για το κατά πόσο η Αρχαιολογική Υπηρεσία μπορεί να ανταποκριθεί στο πλήθος των αρμοδιοτήτων της σχετικά με την αδειοδότηση καταστημάτων.

Αφορμή για αυτό ήταν περίπτωση καταστήματος που διαθέτει όλες τις άλλες προϋποθέσεις, και η μόνη εκκρεμότητα που απομένει αφορά την αδειοδότηση από την Αρχαιολογική υπηρεσία.
Ειδικά μάλιστα για μια περίπτωση όπου το κατάστημα είναι όμορο με χώρο αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Όλη η συνεδρίαση στο βίντεο:


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ