Βέροια: Με δύο συγκεντρώσεις η διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα (βίντεο)

 

Με δύο συγκεντρώσεις εκφράστηκε η διαμαρτυρία ενάντια στα νέα μέτρα που επίκειται να ψηφίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Βέροια στην πλατεία Δημαρχείου και στην πλατεία Ωρολογίου.

Την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας.

Στην πλατεία Ωρολογίου συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, του Δικηγορικού Συλλόγου, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ημαθίας, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων, εκπρόσωποι της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο Θωμάς Ζιώγας, εκ μέρους των επαγγελματοβιοτεχνών και ο Θόδωρος Κακαγιάννης, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Μετά το τέλος των ομιλιών έγινε πορεία από την πλατεία Δημαρχείου, μέσω των οδών Μητροπόλεως και Εληάς που ολοκληρώθηκε στο πάρκο Εληάς.

 


Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ωρολογίου

Στην πλατεία Ωρολογίου πραγματοποίησε συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ημαθίας κ. Σούλη Ανδρεόπουλο να επισημαίνει: «Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας. Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία το 4ο μνημόνιο. Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που καίει τα δικαιώματά μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Κούλα Χατζηθεοδωρίδου από την Ομάδα Γυναικών Βέροιας η οποία τόνισε πως «Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας δίνει το αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Δεν δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ. Καλούμε όλες τις γυναίκες να βγουν μπροστά στον αγώνα  για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.»

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Βάσω Αθανασιάδου. Η κ. Αθανασιάδου τόνισε πως «τα νέα θανατηφόρα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται ως συνέχεια όλων των προηγούμενων ισοπεδώνοντας εμάς και τα παιδιά μας. Η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις συντάξεις μας. Έχουν συμφωνήσει στη νέα μείωση του αφορολογήτου καταργώντας κύριες και επικουρικές συντάξεις. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.»

Την κεντρική ομιλία έκανε ο κ. Γιάννης Τσεχελίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Τσεχελίδης στην ομιλία του είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτή τη μαχητική απεργιακή συγκέντρωση για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. «Δεν θα τους περάσει. Η επίθεσή τους δεν θα μείνει αναπάντητη. Η πολιτική τους δεν θα μείνει ατιμώρητη.»

Προσπαθούν να αποκρύψουν τα γεγονότα και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα έχοντας στην υπηρεσία τους τα διάφορα καλοταισμένα παπαγαλάκια της ενημέρωσης, κάνουν ότι μπορούν για να θάψουν κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο αγώνα που γίνεται.» «Το δικό τους μοντέλο ανάπτυξης στόχο έχει να θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, να εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερα κέρδη γι’ αυτούς». «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι η εργατική τάξη, συνολικά ο λαός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο και δεν το έχει πει ακόμα.»

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ