Ημαθία: Με επιτυχία η σύνθετη άσκηση 'Δια πυρός 2017' (βίντεο)

 

Σύνθετη, δύσκολη, αλλά και θεαματική ήταν η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής δασική περιοχή Τ.Κ. Κουμαριάς.

Πρόκειται για την άσκηση "Δια πυρός 2017", την ετήσια άσκηση σε επίπεδο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η οποία αφορά την αντιμετώπιση μεγάλης δασικής   πυρκαγιάς   σε πραγματικό χρόνο 

Η άσκηση έγινε σε μεγάλης έκτασης δασική έκταση, με ανάπτυξη επίγειων δυνάμεων στην οποία συμμετείχαν όλες οι Πυρ/κές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας, δυνάμεις της ΠΕΠΥΔΚΜ, Πολιτική προστασία της Π.Ε. Ημαθίας  και του Δήμου Βέροιας, καθώς και λοιποί  φορείς που  εμπλέκονται στο μηχανισμό της πρόληψης και καταστολής δασικών  πυρκαγιών, καθώς και εναέριες δυνάμεις.

Στο τέλος της άσκησης τους συμμετέχοντες συνεχάρη ο αρχιπύραρχος Κώστας Πουλτίδης, περιφερειακός διοικητής της Π.Υ.

Ο αντιστράτηγος, Γεώργιος Βύνιος συνεχάρη προσωπικά τους άνδρες της Β' Μοίρας Καταδρομών που συμμετείχαν στην άσκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ συμμετείχε με εθελοντικό προσωπικό, εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων, ώστε να μεν στερήσει από την υπηρεσία των πολιτών το ένα από τα δύο σε υπηρεσία, ασθενοφόρα.

Μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων που συμμετείχαν εθελοντικά στην άσκηση, ήταν και ο Σύλλογος Εφέδρων Καταδρομέων Νάουσας, όπως και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών, μεταξύ των μελών του οποίου ήταν και ένα ιερέας!!!!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ