Μετωπική Κυβέρνησης - ΝΔ λόγω ΕΛΣΤΑΤ

 

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας "πυροδοτήθηκε" από τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο facebook, τόνισε ότι είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής.

Ταυτόχρονα επισήμανε πως αποτελεί «ανοησία» η επιλογή από την αντιπολίτευση της χαιρεκακίας και της ταύτισης με τους πιο ακραίους από τους δανειστές.

«Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0.4% αντί για την ύφεση 0.5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα. Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας. Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας...Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή...

Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία. Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».

Απάντηση από ΝΔ

Το κόμμα της Πειραιώς, από την πλευρά του, σχολίασε τον «εθνικό και όχι πολιτικό» στόχο του πρωθυπουργού για έξοδο από την κρίση κατηγορώντας τον πως φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση ως ανίκανη να υπηρετήσει οποιονδήποτε εθνικό στόχο και επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας  διχάζει τον ελληνικό λαό και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια επιδιώκοντας αποκλειστικά τη διατήρηση του πρωθυπουργικού θώκου.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία κάνει σαφές πως απαιτείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για έξοδο από την κρίση.

Και το Ποτάμι

Στο ίδιο κλίμα το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για χειρισμούς με πολιτική σκοπιμότητα, για λασπολογία και διχασμό του λαού.

Υπενθυμίζεται ότι τα νεώτερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εμφανίζουν αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αντί μείωσης κατά 0,5% που έδειχναν τα προσωρινά, στις 15 Μαΐου.

 
 
www.topontiki.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ