Τσακαλώτος περί χρέους, Τσόρτσιλ αλλά και Gay Pride

 

Την πίστη του ότι από το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας θα προκύψουν καλύτερα αποτελέσματα εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σύστησε στην αντιπολίτευση να δείξει υπομονή καθώς θα διαπιστώσει ότι εκεί θα υπάρξουν αναφορές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αλλά και τα μεσοπρόθεσμα. 
 
«Θα δείτε ότι στην απόφαση του επόμενου Eurogroup θα υπάρχουν θέματα για την ανάπτυξη και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους και σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα και ίσως κάποιο μηχανισμό για τα μάκροπρόθεσμα. Περιμένετε λοιπόν να δείτε» τόνισε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών κλείνοντας την θυελλώδη συνεδρίαση της συζήτησης των τροπολογιών με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.
 
Αναφερόμενος στην ιστορική εμπειρία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως «από την εμπειρία μου 28 χρόνια στη Βρετανία, έχω να σας πω το εξής: Αν σπουδάζεις οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στη Βρετανία, το βασικό πολιτικό γεγονός είναι το πώς ο Τσώρτσιλ κατάφερε να χάσει τις εκλογές του 1945. Έχασε γιατί ο λαός του 1945 ήξερε ότι μόνο οι εργατικοί θα μπορούν να φέρουν εις πέρας το κοινωνικό κράτος ευημερίας». 
 
Και συνέχισε λέγοντας πως «ο κόσμος κοιτάει μπροστά», συμπληρώνοντας προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης ότι «εσείς λέτε ότι έχουμε το χειρότερο μνημόνιο, εμείς λέμε ότι ρίξατε το ΑΕΠ 25%. Στις εκλογές όμως ο λαός θα κοιτάξει ποιος έχει πρόγραμμα για τη τσέπη, τις αξίες και το μέλλον των παιδιών του». 
 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στις ισχυρές βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «πολιτικής ήττας» άδραξε την ευκαιρία και περιέγραψε για τα ζητήματα που αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι «όλα οικονομία» όπως είπε. 
 
«Θέλουμε η ανάπτυξη να έχει δικαιώματα και σεβασμό για όλους τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας πως «είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Gay Pride. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε και μετά τα μνημόνια» κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
 
 
www.topontiki.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ