ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: «Δέκα μικροί νέγροι» - Ένα «μακάβριο» παιχνίδι στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών (βίντεο)

 

Ένα μακάβριο παιχνίδι με αρχηγό έναν μυστηριώδη επισκέπτη εξελίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017 στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.

Δέκα άνθρωποι έφτασαν σε έναν απομονωμένο προορισμό καλεσμένοι από έναν μυστηριώδη επισκέπτη, ο οποίος είχε ανακαλύψει το σκοτεινό παρελθόν που έκρυβε ο κάθε ένας τους και έπαιξε μαζί τους ένα ανατριχιαστικό παιχνίδι..

Μια γεροντοκόρη, μια νέα, μια γραμματέας, ένας μπάτλερ, ένας στρατηγός, ένας δικαστής, ένας γιατρός και ένας αστυνομικός μπλέχτηκαν σε ένα γαϊτανάκι φόνων και παρέσυραν το κοινό σε ένα μακάβριο παιχνίδι γεμάτο αγωνία και σασπένς.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Δέκα Μικροί Νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι σε διασκευή της Μαρίας Δημητρίου και σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα.

Την παράσταση παρουσίασε η ομάδα «Πρώτη Πράξη» που αποτελείται από παιδιά Γυμνασίου του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Κείμενο - Φωτογραφία: Βέϊου Σοφία

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Τα παιδιά ,στην ηλικία των 15 χρόνων, αποτελούν από μόνα τους ένα μυστήριο. Για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, ακόμα και για τα ίδια. Το μυστήριο λοιπόν, ήταν η λέξη κλειδί τη φετινή χρονιά, που μας οδήγησε σε «μυστήρια» μονοπάτια και φτάσαμε ως το κατώφλι του βασιλιά των μυστηρίων… το αστυνομικό μυστήριο! Απ’ τον Σέρλοκ Χόλμς και τον Ηρακλή Πουαρό, ο δρόμος μας έβγαλε ως το μυθιστόρημα, της βασίλισσας του είδους, Agatha Cristie, τους 10 Μικρούς Νέγρους! Η συγγραφέας από τη Βέροια, και προσωπική μου φίλη, Μαρία Δημητρίου, μας τίμησε με την διασκευή του αυθεντικού κειμένου «And Then There Were None». Αγωνία, δαιδαλώδης πλοκή, ανατροπές και φυσικά μυστήριο! Ακριβώς όπως τα παιδιά.. 

Συντελεστές  Παράστασης
Κείμενο: Μαρία Δημητρίου, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Agatha Kristie “And Then There Were None”
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία:  Αβραμίδου Χριστίνα, Γεωργάκη Χαρά, Ευαγγελοπούλου Μαρία, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία
Σχεδιασμός – κατασκευή σκηνικών:  Δημήτρης Γεωργόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μαλιάρας                                                         
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξίου Γιώργος, Γάτου Μαρία, Γκιλιοπούλου Μαρία, Καλαμπαλίκα Ελευθερία, Κατσικάρη Ιουλία, Λανάρη Άννα-Μαρία, Μούζη Μαρίζα, Μπάτσιου Ελισάβετ, Παπαγιάννη Τζένη, Πρατσουλάκη Αθηνά, Ρέππας Διονύσης, Σαρηγιαννίδης Λάζαρος, Τσίλη Ελένη, Χαρπαντίδου Άντρια, Ψαρράς Γιάννης  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ