Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Εντάσεις για τις απολύσεις των συμβασιούχων. Κατάθεση ψηφίσματος υπέρ των εργαζομένων (βίντεο)

 

Με ένταση και πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς των απολυμένων συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Στη διαδικασία παραβρέθηκαν το σύνολο των απολυμένων συμβασιούχων, ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων κ. Θάνος Χαριστός, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Αθανάσιος Τσίτσης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», κ. Δημήτριος Τσιουλάκος.

Με το καλημέρα της συνεδρίασης ένταση δημιουργήθηκε όταν δεν αποδόθηκε ο λόγος στο νομικό σύμβουλο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει 15λεπτη διακοπή της διαδικασίας για να κατευναστούν τα πνεύματα. Γεγονός που πραγματοποιήθηκε με την επανέναρξη της συνεδρίασης.

Το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μέσα από τις απόψεις των ηγετών της έκανε λόγο για βιαστική απόφαση του δημάρχου να προβεί στις απολύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γκυρίνης απάντησε ότι δεν ήταν δυνατό να μην εκτελεστεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, ενώ έπονται τον προσεχή καιρό ανάλογες αποφάσεις και από τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Τελικά με τη σύμφωνη απόφαση του συνόλου του Σώματος, θα συνταχθεί και θα κατατεθεί ψήφισμα υπέρ της ανάκλησης των απολύσεων των εργαζομένων.

Δείτε το βίντεο:


www.emvolos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ