Βέροια: Βουτσάς ή "Βουτσίδης" και Βαμβακίδης για το «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!!!» - Απολαυστική συνέντευξη τύπου (βίντεο)

 

Ο Κώστας Βουτσάς ή "Βουτσίδης" επί το ποντιακότερον, μαζί με τον Τάκη Βαμβακίδη, μίλησαν για την παράσταση «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!!!», που παρουσιάζεται το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Άλσους, στη Βέροια, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Καλλιθέα" που συνεργάζεται με τον θίασο "Τ' εμετέρ" για την παράσταση.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο Κώστας Βουτσάς, μαγεμένος από το περιβάλλον της Παναγίας Σουμελά, απόλαυσε εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και παρασπόνδησε πίνοντας εκλεκτό τσίπουρο - στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος - με συνέπεια να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα... Χαλάλι του όμως!!!!...

Με κέφι έφηβου, ο μεγάλος ηθοποιός ξεδίπλωσε αναμνήσεις απ' το παρελθόν, θυμήθηκε την εποχή που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Βέροια και μνημόνευσε με συγκίνηση δυο πολύ καλούς φίλους που δεν ζουν πια, τον Γιώργο Βλαχογιάννη και τον Βαγγέλη Τριανταφυλλίδη.

Ο Τάκης Βαμβακίδης, πηγαίος και ανεξάντλητος όπως πάντα, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο ένα παροιμιακό ανέκδοτο για την ...εφορία και στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μέχρι να γίνει πράξη το εγχείρημα μιας ποντιακής επιθεώρησης.

Για το έργο και τη δική της συμμετοχή μίλησε και η ηθοποιός Έρρικα Νικολαΐδου

Ο Τάκης Βαμβακίδης ευχαρίστησε από καρδιάς τη φιλοξενία που επιφύλαξε ο κόσμος της πόλης και της περιοχής και εξήρε την αγόγγυστη συμπαράσταση από τον Σύλλογο της Καλλιθέας και τον πρόεδρό του, Κώστα Τοπαλίδη.

Οι συντελεστές της παράστασης

Ο  Κώστας  Βουτσάς  ως  gest  στην παράσταση  με  3 εμφανίσεις  στην σκηνή …

Ο  καταξιωμένος ερμηνευτής  Αλέξης  Παρχαρίδης στο τραγούδι και  με  την σπάνια  ερμηνεία  του και  στο ρόλο της πόντιας  γριάς ….

Ο Τάκης Βαμβακίδης καταιγιστικός  ως πόντιος και  πάππος  χάμπος …..

Η  γνωστή στο χώρο του ποντιακού θεάτρου Έρρικα Νικολαΐδου  η νέα ταλαντούχα Χρύσα Συμεωνίδου και  στην λύρα  ( και όχι  μόνο )  ο Δημήτρης Πιπερίδης. 

Στην παράσταση  συμμετέχουν  με  ουσιαστικό και πρωτότυπο  τρόπο  μέλη και χορευτές  του συλλόγου  με την διδασκαλία  της  δασκάλας  Ράνιας  Τοπαλίδη 

Φιλική συμμετοχή του Ματθαίου Τσαχουρίδη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ