19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων - Γιώργος Τανιμανίδης: "Η νεολαία δίνει το νόημα ότι "Ο Πόντος ζει" (βίντεο)

 

"Οι Νέοι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, είναι εδώ, συνεχίζουν, ελπίζοντας πάντοτε ότι εμείς οι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής θα μπορούσαμε μια μέρα να χαρούμε ελεύθερο τον Πόντο στην επικοινωνία, στην διαδικασία και στην προβολή των μνημείων", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του στο Verianet.gr  ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά", κ. Γεώργιος Τανιμανίδης.

Αναφερόμενος στο 19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιείται στην Παναγία Σουμελά, ο κ. Τανιμανίδης τόνισε:

"Εδώ και 19 χρόνια οι Νέοι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής ενωμένοι, ξεπερνώντας διάφορες αδυναμίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα θεσμό ο οποίος πραγματικά μπορεί να δώσει στον καλόπιστο παρατηρητή, την προοπτική ότι κατέλαβαν την σκυτάλη τα παιδιά αυτά και συνεχίζουν.  Πιστά στις παραδόσεις, στην ορθόδοξη πίστη και τις ιστορικές ρίζες  προχωρούν κάθε χρονιά βελτιώνοντας το θεσμό του συναπαντήματος.

Αυτό μας γεμίζει εμάς με τιμή, χαρά και ελπίδα. 

Τα παιδιά αυτά πολλές φορές έχουν κοπιάσει και πέραν των δυνατοτήτων του εθελοντικού προσώπου που συμμετέχει στα κοινά. 

Τα παρακολουθούμε και τα συμπαραστεκόμεθα και τα βλέπουμε ως οργανωτική επιτροπή, μια ανοιχτή οργανωτική επιτροπή από όλα τα ποντιακά σωματεία, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να δουλεύουν, να ελέγχουν την καθημερινότητα και να ανταποκρίνονται στην αξιοπρέπεια του Έλληνα Ποντιακής καταγωγής.

Εμείς ως Διοικητικά Συμβούλια θα είμαστε κοντά τους γιατί η χαρά μας είναι μεγάλη όταν τα παιδιά αυτά γεμίζουν τον χώρο της Παναγίας Σουμελά και τότε πραγματικά παίρνει νόημα ότι ο Πόντος ζει.
Οι Νέοι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, είναι εδώ, συνεχίζουν, ελπίζοντας πάντοτε ότι εμείς οι Έλληνες Ποντιακής καταγωγής θα μπορούσαμε μια μέρα να χαρούμε ελεύθερο τον Πόντο στην επικοινωνία, στην διαδικασία και στην προβολή των μνημείων".


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εναρκτήρια εκδήλωση και τα όσα είπε για τη Γενοκτονία των Ποντίων και την αναγνώρισή της, ο κ, Τανιμανίδης σχολίασε: 

"Είναι γνωστή η διαδρομή του ΚΚΕ στον τόπο μας. Άνθρωποι με αγώνες. Από τα εθνικά θέματα δεν απήχε ποτέ το ΚΚΕ. Μπορεί ο θρησκευτικός χώρος να μην είναι τόσο οικείος. Αλλά τα δρώμενα που συμβαίνουν ως κοινωνικά γεγονότα, ως ιστορικά γεγονότα, ως γεγονότα νεολαίας, έχει δώσει τα δείγματά του ότι είναι παρόν.

Με αυτή την έννοια για εμάς ήταν χαρά και τιμή η παρουσία του κ. Κουτσούμπα στα υψόμετρα του Βερμίου και προλόγισε πραγματικά με θάρρος και με προοπτική με τη νεολαία μας. Ευελπιστούμε όταν οι νέοι έλληνες ποντιακής καταγωγής θελήσουν να έχουν την συμπαράσταση του ΚΚΕ, θα βρουν ένα κόμμα πολιτικό φορέα συμπαραστάτη στις προσπάθειές τους".

 

 

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ