Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου γλασέ με μπαλσάμικο!

 

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το καλύτερο συνοδευτικό με παγωμένη μπύρα ενώ παρακαλουθείτε αγώνα ποδοσφαίρου ή για τα απογευματινά σας τσιμπολογήματα!

Για τις φτερούγες θα χρειαστείτε:

1 κιλό περίπου ‏φτερούγες κοτόπουλου
2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1 κ.σ. ‏ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
‏αλάτι, φρέσκο πιπέρι
1 + 1/4 του φλ. ‏ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ‏μέλι
3 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ºC και τοποθετείτε μια σχάρα πάνω από ενα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο , το Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε.

Ανακατεύετε και κάνετε μαλάξεις στις φτερούγες ώστε να απορροφήσουν τα υλικά.
Τοποθετείστε τις φτερούγες σας πάνω στην σχάρα και ψήστε ώστε να γίνουν «χρυσές» και τραγανές για 55 λεπτά με 1 ώρα.

Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι φέρνετε σε βρασμό το μπαλσάμικο, το μέλι και το σκόρδο.
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια πηχτή σάλτσα.

 

 

http://www.athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ