Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Μετά τις "παρακάμψεις", προέκυψαν και μη απαρτίες (βίντεο)

Σε ρυθμούς Ιουλίου συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

"Πεδίον δόξης λαμπρόν" το ζήτημα των καταστημάτων διασκέδασης με τα γνωστά σοβαρά προβλήματα με το τσουνάμι βεβαιώσεων παραβάσεων και εξοντωτικών προστίμων.

Οι αίθουσα, μετά από πάρα πολύ καιρό, γνώρισε δόξες παρουσίας κοινού και ενδιαφερομένων πολιτών. Επί της ουσίας το Δημοτικό Συμβούλιο δε μπόρεσε να ανέβει επάνω από το όριο του. Είναι δεδομένα τα "μεγέθη" και το "μπόι" του. Γι' αυτό και μετά από μακρά συζήτηση του όλου θέματος, με αναλυτικά και παραστατική παρουσίαση του προβλήματος από τον πρόεδρο του Σωματείου, Κώστα Σαμανίδη και τον νομικό του σύμβουλο, Γιώργο Λιόλιο, τις ερωτήσεις που ακολούθησαν και τις τοποθετήσεις που επακολούθησαν, αποφασίστηκε μια πρώτη "προσέγγιση" με τις αρμόδιες Αρχές και μετά...βλέπουμε...

"Προσεκτική" προσέγγιση, "προσεκτικές" τοποθετήσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων, σε μια διαχειριστική αντίληψη των πραγμάτων.

Νωρίτερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, στο πεδίο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Βέροιας είπε αυτά που ήθελε να πει, υπογράμμισε κυρίως ως επιτυχία την οικονομική ωφέλεια από τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και προσπέρασε με σχετική αδιαφορία αυτά που δεν έκρινε άξια απαντήσεως.

Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε κάποτε, πότε παραλήφθηκε από τον Δήμο Βέροιας η έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης και τι επρόκειτο να κάνει αν δεν υπήρχαν οι "κακοί" δημοσιογράφοι να αποκαλύψουν το τεράστιο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Βέροιας όχι μόνο δεν απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά και προσπάθησε να "χαμηλώσει" το θέμα, περίπου στα όρια ενός...πταίσματος.

Πρόκειται για επικοινωνιακού τύπου χειρισμό ή άγνοια κινδύνου; Με ποια κριτήρια γίνεται αξιολόγηση αποδιδόμεων ευθυνών πριν αυτές κριθούν στο δικαστήριο, όπου και θα φτάσουν; Είναι απλή εκτίμηση; Ή κάτι περισσότερο και "βαθύτερο;"

Στη ίδια κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Γιώργος Ορφανίδης "στρογγύλεψε" την κατάσταση σχετικά με το άτομο που κάνει τη διανομή των λογαριασμών, λέγοντας  ότι "η επιλογή Τραπεζανλή ήταν μονόδρομος", επειδή η ΔΕΥΑΒ δε μπορεί να κάνει πρόσληψη!!!
Προφανώς οι επιστολές που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα με αφορμή τη ανακατανομή των "οφιτσίων", με τον "μονόδρομο" να καταγγέλλει μέχρι και εξωθεσμικές παρεμβάσεις, ξεχάστηκαν σε έναν Δήμο "λωτοφάγων"...
Δεν πειράζει, λίγο γέλιο πάντα κάνει καλό....

Πάντως η ΔΕΥΑΒ δε βρέθηκε στο επίκεντρο μόνο για το ζήτημα αυτό. Ήταν και τα ερωτήματα  που απεύθυνε με "χειρουργικό" τρόπο ο Αντώνης Μαρκούλης, αλλά και η προσεκτική αναδίπλωση του Στέργιου Διαμάντη μετά το παρ' ολίγον "μπουρλότο" με τον Γιώργο Μιχαηλίδη, στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επόμενη μέρα πήγε στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ και ζήτησε μια σειρά έγγραφα, ενέργεια που προκάλεσε σφόδρα ανησυχία και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά...

Ακολούθησε το πεδίο των έκτακτων θεμάτων, τα οποία ήταν εννέα συνολικά, αλλά η αίθουσα είχε ήδη αποψιλωθεί και μαζί με την ισχνή πλέον πλειοψηφία, μετά τις αποχωρήσεις συμβούλων, δεν επαρκούσε για τον απαιτούμενο αριθμό "21" που απαιτείται για την υπεψήφιση έκτακτων θεμάτων.
Τα "παράπονα" της πλειοψηφίας προς τη μειοψηφία, επειδή δεν "βοηθούσε" με την ψήφο της, μάλλον υπερβολή...

Η πλειοψηφία χρησιμοποίησε την πλειοψηφική της υπεροπλία με μοναδική αλαζονεία. Έτσι δοθείσης της ευκαιρίας η αντίδραση των μειοψοφίας  ήταν μάλλον αναμενόμενη. 'Όχι για την ουσία των θεμάτων, αλλά για την ουσία του πως ασκείται διοίκηση και πως "τιμωρείται" ο εκτροχιασμός σε φαινόμενα "χαλιφάτων"...

ΥΓ. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι "πέρασε" το 24ο θέμα και έτσι συγκροτείται επιτροπή που θα προχωρήσει σε οριστική παραλαβή του έργου της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου!!!

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - προ ημερήσιας διάταξης
 

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - καταστήματα ψυχαγωγίας και διασκέδασης

Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - έκτακτα θέματα

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο - θέματα ημερήσιας διάταξης

 

 

 

 


 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ