Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο - Μόνο "Φρουρά!!! Φρουρά!!!" δεν ακούστηκε...- Απίστευτες αντεγκλήσεις, "απολαυστικοί" διάλογοι!!! (βίντεο)

 

Ήταν μια συνεδρίαση που δεν ήταν να γίνει, αλλά έγινε γιατί δε γινόταν αλλιώς...

Στη συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει στις 21 Αυγούστου. Και κάποιοι ετοίμασαν βαλίτσες για διακοπές...

Βιάστηκε όμως να κάνει την παραπάνω ανακοίνωση, γιατί στη συνέχεια της συνεδρίασης, μια σειρά από θέματα που μπήκαν ως έκτακτα προς συζήτηση, δεν υπερψηφίστηκαν λόγω μη απαρτίας!!!

Έτσι προέκυψε συνεδρίαση τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, με τα ίδια θέματα να έρχονται ως τακτικά πλέον, αφού όπως είπε και ο ίδιος, πρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα στο Δήμο...

Η συνεδρίαση άρχισε με ελαφρά καθυστέρηση - σπάνιο για το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό - ενώ λίγα λεπτά πριν την καθιερωμένη έναρξη οι φωνές από το γραφείο του Δημάρχου, στην καθιερωμένη "προσύσκεψη", έφτανα ευκρινώς μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων όπου ήδη βρίσκονταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και πολίτες. Τα πρόσωπα που λογομαχούσαν ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα από τις φωνές, όσο για το αίτιο και το περιεχόμενο, παραμένει άγνωστο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση με το Σώμα να έχει την απαραίτητη απαρτία, με συμμετοχή Δημοτικών συμβούλων και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αν και ο κ. Παπαγιάννης προέβη στην "αποκάλυψη" ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τηλεφωνούσαν σε συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να τους πείσουν να απέχουν από τη συνεδρίαση ώστε να μην υπάρχει απαρτία!!!

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν όταν ο κ. Μαρκούλης έθεσε ερωτήματα - τα κατέθεσε εγγράφως μάλιστα - ζητώντας ενημέρωση για τον τρόπο που έγινε απ' ευθείας ανάθεση για έργα καθαριότητας - κοπής χόρτων, αλλά και για συγγενείς Δημοτικών Συμβούλων, εξ αίματος και εξ αγχιστείας, που απασχολούνται στο Δήμο Βέροιας ή σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι το αίτημα αυτό το έχει υποβάλλει από τον Μάιο...

Μεσολάβησε μια αρκετά εκτενής αναφορά στις πετυχημένες και φέτος εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας και ερώτηση της κ. Ελευθεριάδου για το κόστος του Θερινού σινεμά που διοργανώνει η ΚΕΠΑ και κάπου εκεί άρχισαν οι πρώτες "αψιμαχίες", ενδοπαραταξιακές - ανάμεσα στους "συνήθεις υπόπτους" - και διαπαραταξιακές, μέχρι που τα αίματα άναψαν λίγο αργότερα.

Ακούστηκαν διάφορα για "παρελθόν" και "ιστορία" μέχρι και για "κοκαλάκια" και "παράσιτα" τα οποία ξεκίνησαν ως "ηχητικές παρεμβολές" κι αφέθηκε να εννοηθεί ότι πήραν άλλη έννοια και διάσταση...

Το προεδρείο άφησε να εξελιχθεί η "σεμνή τελετή" και όταν τέλειωσαν τα λεκτικά κονταροχτυπήματα, κάλεσε το Σώμα - και τους "κονταρομάχους" - να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η ηρεμία.

Κάτι που κράτησε μάλλον λίγο, καθώς προέκυψε νέος "κύκλος", με άλλους πρωταγωνιστές...

Ένας από τους μοναδικούς διαλόγους 

Πρόεδρος: Κύριε Καγκελίδη, παρακαλώ πολύ...

Καγκελίδης: Στον κ. Διαμάντη δεν κάνατε παρατήρηση...

Πρόεδρος: Μαζί σας νομίζω ότι μπορώ να συνεννοηθώ...

Καγκελίδης: Γιατί; Με τον κ. Διαμάντη δε μπορείτε;


Η ανάλογη "ωραία ατμόσφαιρα" συνεχίστηκε και σ' άλλα σημεία.

Σε ό,τι αφορά την ουσία των πραγμάτων, σε απαντήσεις που δόθηκαν και τοποθετήσεις που έγιναν, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται στο Δήμο, με πρόσληψη ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, μεταξύ των οποίων είναι και η αδερφή του Δημάρχου.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του θερινού σινεμά, ένα θέμα που απασχόλησε όλες αυτές τις μέρες, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το θέμα, μαζί με την άποψη ότι δεν πρόκειται για κάτι ανταγωνιστικό προς τον μοναδικό κινηματογράφο της πόλης και ότι θα μπορούσε μέρος αυτών των προβολών να γίνει στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

 


 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ