Λεοπάρ cheesecake για... «άγριες» απολαύσεις!

 
Μια λεοπάρδαλη στην πιατέλα σας! Το κλασικό cheesecake σε άλλη εκδοχή με animal print.
 
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση
200 γρ. τριμμένα μπισκότα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
 
Παντεσπάνι
 
4 αυγά χωρισμένα
30 γρ. σιρόπι ή μέλι
60 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
160 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. nesquik
1 κ.σ. σκούρο κακάο
 
 
Κρέμα
 
460 γρ. τυρί κρέμα
140 γρ. ζάχαρη
210 γρ. κρέμα γάλακτος
160 γρ. γιαούρτι
100 γρ. γάλα
16 γρ. ζελατίνη σκόνη
60 γρ. σιρόπι πορτοκαλιού ή άλλη γεύση
1 κ.σ. nesquik
1 κ.σ. σκούρο κακάο
 
 
Πώς το κάνουμε:
 
1) Ανακατεύουμε τα μπισκότα 
 
2) με το λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σε τσέρκι 28 εκ., ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε στο ψυγείο. 
 
3) Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. 
 
4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σπορέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά
 
5) και τέλος το αλεύρι απαλά, πετυχαίνοντας ένα λείο μείγμα.
 
6) Χωρίζουμε μια μικρή ποσότητα σε δυό μπωλάκια και προσθέτουμε nesquik στο ένα και σκούρο κακάο στο άλλο-εγώ ενίσχυσα το χρώμα και με λιωμένη κουβερτούρα.
 
 
 
 
www.athensmagazine.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ