Βέροια: Μια ώρας συμβολική κατάληψη του ΕΛΓΑ - Όλα στα χέρια της Επιτροπής του Υπουργείου Γεωργίας

Η ιδιαίτερα φιλόδοξη πρόταση για κλείσιμο των συνεταιρισμών και συγκέντρωση στον κόμβο της Κουλούρας, αλλά και η λιγότερο "απαιτητική", για ολοήμερη κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ, όπως διατυπώθηκαν τη Δευτέρα στην, σε επίπεδο κεντροδυτικής Μακεδονίας, σύσκεψη της Δευτέρας, αποδειχτήκαν δυναμικές μεν, ανεφάρμοστες όμως στην πράξη.

Ο αριθμός των συγκεντρωθέντων στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, σήμερα το πρωί, δεν ξεπερνούσε αυτόν των "συνήθεις υπόπτων" όπως συμβαίνει συχνότατα και η αγροτική κινητοποίηση περιορίστηκε σε μια συμβολική κατάληψη μιας ώρας.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Βράνας, κάποια μέλη του Συλλόγου, ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ την πιο μαζική συμμετοχή είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», για τη συμμετοχή του οποίου στη σύσκεψη της Δευτέρας "κάποιοι" είχαν εκφράσει αντιρρήσεις....

Ισχυρότατη αστυνομική δύναμη ήταν στο σημείο, περιμένοντας προφανώς πολλαπλάσια άφιξη αγροτών, χωρίς όμως αυτό να συμβεί.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο μετά τις 10 από το χώρο του ΕΛΓΑ, αφού πρώτα έγιναν κάποιες δηλώσεις σε συνεργείο τηλεοπτικού καναλιού και σε τοπικά ΜΜΕ.

Η υπόθεση της αποζημίωσης των αγροτών επαφίεται πλέον στο πόρισμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε την Τρίτη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην επιτροπή συμμετέχουν άνθρωποι του επιστημονικού κόσμου, στελέχη του υπουργείου και του ΕΛΓΑ και το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται σε τρεις βδομάδες, δηλαδή μετά της 15 Αυγούστου.

Ουσιαστικά, σε αναμονή του πορίσματος, τελειώνει και το καλοκαίρι και η συγκομιδή της συντριπτικής ποσότητας ροδακίνων.

Το θέμα της αποζημίωσης παρακολουθείται πλέον σε νομικό επίπεδο, καθώς έχει σταλεί εξώδικο (δείτε εδώ) και αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής.

Φωτο από το: laosnews.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ